10. kolo
28.10.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:2

Průběžné vedení si ve španělské soutěži pojistila Barcelona. Kataláncům se podařilo zvítězit na San Mamés díky brankám Lionela Messiho a Brazilce Paulinha 2:0. Vítězný návrat tak prožil trenér Ernesto Valverde, který v Bilbau působil.

Barcelona zahájila zápas svojí typickou hrou, založenou na dlouhém držení balónu. Uzemní převahu však hosté dlouho nemohli zužitkovat a naopak po dvaceti minutách mohli klidně inkasovat. Iňaki Williams poslal centr na Adurize, který hlavou zamířil jen do náruče ter Stegena. Takřka vzápětí měl německý brankář opět plné ruce práce, když na něj postupoval sám Aduriz. Útočník Athleticu ani tentokrát neuspěl a udeřit mohlo i na druhé straně. Messi se zbavil brankáře, ovšem následně orazítkoval tyč.

Ve 36. minutě šla Barcelona stejně do vedení. Messi si narazil s Paulinhem, aby následně odcentroval před branku Alba a Messi střelou z první zajistil Barceloně jednobrankový náskok. Ještě do poločasu mohli hosté vedení navýšit, ale Paulinho po další rychlé akci orazítkoval břevno.

Druhý poločas už nebyl ze strany Valverdeho týmu tolik aktivní. Lepším týmem byl Athletic, který se snažil o kontaktní branku, jenomže defenzíva Katalánců byla maximálně pozorná. Také Barcu zachránila branková konstrukce, když se v 53. minutě dostal k hlavičce García. Čtvrthodinu před koncem zase poslal balón nad z nadějné pozice Aduriz. Když pak dvě minuty před koncem zazdil další tutovku Aduriz a v nastavení přidal druhý gól Barcelony Paulinho, bylo hotovo. Celou akci táhl nikdo jiný, než Lionel Messi, ten posunul balón na Suáreze, jehož ránu Arrizabalaga vyrazil a Paulinho dorážkou pečetil výsledek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
valloire

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
dextroza_m

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

jsem docela zvedav, jak baskove Barcelone daji "sezrat" jejich snahu o nezavislost, jestli to bude jako v Atleticu nebo treba naopak prekvapi a vyjadri jim podporu..

Reagovat
Lamskej#RMCF

nepleť sem politiku a už vůbec ne nějaké špinavé katalánsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ta politika vzniká, že se nějaký ubožák tvého kalibru začne nacionalisticky naparovat.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me je Baskove prave ze podpori

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak pral bych Barcelone mozna ten posledni titul v La Lize a pristi rok bez LM... jelikoz by nebyla kvalifikovana ze sve nove souteze do poharu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele