5. kolo
20.09.2017 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:2

Atlético Madrid potvrdilo, že na Bilbao se mu dlouhodobě daří, nepohrálo s ním už jedenáctkrát v řadě, ba co víc, z horké baskické půdy si odvezlo svou třetí výhru v sezóně. Domácí nedokázali napravit poslední výpadek na půdě Las Palmas a utrpěli již svou druhou prohru. Před vlastními fanoušky pak letos padli vůbec poprvé.

Athletic Clubu se zase vůbec nedařilo v útoku. Minulou neděli na Kanárských ostrovech neskóroval ani jednou, teď aspoň zaznamenal čestný úspěch v podobě branky Raúla Garcíy v nastavení. K bodovému úspěchu to ale nestačilo. To už totiž hosté vedli díky Ángelovi Correovi a Yannickovi Carrascovi, jež se oba shodně trefili ve druhém poločase.

První dějství nebylo zcela určitě tak zajímavé jako to druhé. Vlastně až ve 35. minutě se nějakým způsobem osmělilo jedno z mužstev, konkrétně to byl hostující Gaitán, jenž se ocitl za obranou a z levé strany tlačil míč na zadní tyčku, gólman Kepa si však na něj stačil sáhnout, a jeho teč dopomohla k tomu, aby střela skončila na brankové konstrukci.

Jen o dvě minuty později se ve vyložené pozici objevil také Griezmann, ani on však na Kepu vyzrát nedokázal. Baskický celek měl největší možnost změnit bezbrankové skóre čtyři minuty před koncem. Filipe Luis na hranici vápna skosil Raúla Garcíu, kopala se penalta, jenže Adurizovu dělovku z pokutové značky zázračně vyrazil brankář Oblak.

Atlético se gólově prosadilo v 55. minutě. A byla to v jeho podání doslova skvostná akce, kterou úplně rozebralo soupeřovu defenzívu. Griezmann ze středu pole uvolnil v šestnáctce Kokeho, ten ještě přihrál z pravé strany chytře do středu na sbíhajícího si Correu, jenž pak bez větších problémů uklidil balón do zcela odkryté brány.

V 62. minutě se podařilo rozvlnit síť Griezmannovi, jeho trefa ale nebyla uznaná kvůli ofsajdu. Navýšit vedení se podařilo v 73. minutě Carrascovi, jenž zužitkoval nádherné pobídky od Griezmanna střelou na vzdálenější tyč. Bilbao stačilo už jen snížit, centr z levého křídla od Balenziagy stačil za brankovou čáru ztečovat Raúl García.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Frantszek

Kepicek je buh...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele