12. kolo
20.11.2016 16:15 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Granada CF 1:1

Střetnutí dvou trápících se celků skončilo výsledkem, který neuspokojí ani jednoho zúčastněných. Valencie totiž na domácí půdě pouze remizovala s Granadou v poměru 1:1 a zůstává nadále až na patnáctém místě, přičemž hosté stále čekají na první ligové vítězství v nové sezoně.

Granadští přitom vstoupili do zápasu skvěle, a nakonec si ještě do přestávky vydobyli jednobrankové vedení zásluhou Mehdiho Carcely-Gonzáleze, ovšem v druhé půli přetavil tlak Netopýrů v kýžené vyrovnání Nani a Granada tak nadále zůstává bez jediné výhry poslední.

Na úvod hry byl rozhodně více zaměstnán domácí brankář Diego Alves, jenž musel lapit dva střelecké pokusy aktivního Carcely-Gonzáleze. Los Che záhy kontrovali nepřesným pokusem Naniho a také ranou Rodriga, s níž si gólman Guillermo Ochoa poradil, stejně jako s následnou hlavičkou Naniho. Závěr první půle ovšem znovu patřil andaluskému klubu. Artem Kravec ještě se svými dvěma střelami těsně neuspěl, ale v samém nastavení právě Kravecův kolmý pas za obranu Valencie vybídl ke skórování Carcelu-Gonzáleze, jenž nezaváhal a chladnokrevně vyběhnuvšího Alvese přehodil.

Vedení však Granadě vydrželo po změně stran sotva dvě minuty. Hlavní podíl na vyrovnání nese Daniel Parejo, jenž si zpracoval míč v pokutovém území na hrudi a místo očekávané rány ještě našel lépe postaveného Naniho, který již snadno rozvlnil síť. Domácí se pak hnali mocně za vítězstvím, avšak Mario Suárez si vylámal zuby na Ochoovi a Nani pro změnu vypálil těsně vedle. V samém závěru tak mohli dokonce znovu šokovat granadští, když se do slibné šance dostal znovu Carcela-González po dobré práci Jeremieho Bogy, ale tentokrát již Diego Alves zasáhl.

Když pak v samém závěru zachránil Ochoa svůj tým při hlavičce Rodriga, museli se valencijští smířit pouze s bodem a prodloužením letošní agónie pouhé dva body nad sestupem, kterou zatím nezvládá napravit ani nový trenér Cesare Prandelli. Příští kolo navíc Netopýry čeká náročný výjezd do Sevilly. Granada zůstává s pěti body beznadějně poslední a o premiérový tříbodový zisk bude příští týden usilovat proti Celtě Vigo.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele