26. kolo
05.03.2017 18:30 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

UD Las Palmas - CA Osasuna 5:2

V pořádnou přestřelku nakonec vyústil duel mezi Las Palmas a Osasunou. Domácí, kteří před pár dny uhráli senzační remízu na půdě Realu, během posledních dvaceti minut vsítili tři branky, a vítězství strhli na svou stranu. Hosté nebyli daleko od úspěchu, nakonec jim ale nepomohly ani dvě branky Kenana Kodra.

Už osmnáctá porážka v této sezóně dostala Pamplonu do ještě bezvýchodnější pozice. V sestupovém pásmu se drží nepřetržitě od druhého kola a jen tak z něho nevybředne, neboť na bezpečnou sedmnáctou příčku ztrácí v tuhle chvíli již třináct bodů. Celek z Kanárských ostrovů naopak upevnil své postavení v klidném středu tabulky.

Los Amarillos vstoupili do utkání tou správnou nohou a už po sedmi minutách hry se ujali vedení. Svou první branku od přestupu zaznamenal Jesé. Jonathan Viera svému spoluhráči adresoval jemný oblouček na hranici ofsajdu, pak už bývalému Pařížanovi stačilo narovnat si míč na pravačku a pohodlně zakončit za záda gólmana Sirigua.

Za chvilku mohl náskok navýšit z přímého volného kopu Lemos, každopádně mířil jen o kousek vedle. Po půlhodině hry se naopak soupeř prosadil ze své první větší šance utkání. Jaime Romero z levé strany poslal centr do šestnáctky, kde brankář Javi Varas vyrazil míč pouze před sebe, a Kenan z dorážky snadno uspěl.

O šest minut později bylo pro Las Palmas ještě hůře. Oier zprava přihrál do šestnáctky, kde měl Kenan až příliš prostoru, takže si balón narovnal hravě na pravačku, a přízemní střelou propálil Javiho Varase. Domácí však na vyrovnání čekali jen do 55. minuty, to když Livaja zužitkoval hlavou nadýchaný centr od Roqueho Mesy.

Osasuna držela alespoň nerozhodný výsledek jen do 70. minuty. Pak se jeho defenzíva úplně rozpadla a protivník trestal celkem třikrát. Oním nešťastným momentem, který dostal Los Rojillos do kolen, byla vlastní branka Unaie Garcíy, jenž v šestnáctce podklouzl a osamocen až nepochopitelně usměrnil míč do nesprávných míst.

Šestá branka tohoto střetnutí padla o šest minut později. Halilovič rozehrál standardku nečekanou přihrávkou za vápno, odkud Roque Mesa přesně umístěnou střelu poslal k tyčce. Tři minuty před koncem se ještě jednou zaradoval Jesé, jenž byl proti Siriguovi, ještě nedávno jeho spoluhráči, zase úspěšnější. Parádně totiž zužitkoval pobídky Jonathana Viery.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele