5. kolo
20.09.2016 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Andaluské derby pro Sevillu, rozhodl Mercado

Velké sevillské derby nakonec vyznělo lépe pro domácí FC Sevillu, která porazila Real Betis nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jedinou branku utkání se šest minut po změně stran postaral Gabriel Mercado, jenž šťastně v pádu usměrnil do sítě přímý kop Samira Nasriho. Hosté pak sice záhy dokázali vyrovnat, ovšem o gólovou radost i možný bodový zisk je připravil zdvižený praporek čárového rozhodčího, přestože opakované záběry postavení mimo hru nepotvrdily.

Sevillští se tak posunuli již na průběžné druhé místo v ligové tabulce a jejich nový kouč Jorge Sampaoli si po neúspěšných superpohárových střetnutích proti Realu Madrid a Barceloně přece jen užívá pozitivní vstup do nové sezony. To Gus Poyet na lavičce Betisu mohl jen běsnit kvůli zmíněnému neexistujícímu ofsajdu Rubéna Castra, který dle rozhodčích předcházel gólu Alexe Alegríi.

Lokální derby začalo takřka tradičně sveřepým bojem ve středu pole, který přinesl po celou dobu zápasu moře žlutých karet na obou stranách, a jednalo se takřka o malý zázrak, že nakonec oba celky dohrály o jedenácti hráčích. Hned v první minutě se jako první dostal na seznam pokáraných hostující Petros a brzy následovali také Pezzella či domácí N’Zonzi s Vázquezem.

Co se samotné hry týče, úvodní střelecký pokus večera si připsal Sergio Escudero, jenž vysoko přestřelil. Podobně si záhy počínal i Vázquez a v zakončneí neuspělo ani duo Vietto - Nasri. Závěr první půle se pak znovu zvrhnul v karetní mariáš, z nějž Samir Nasri vyvázl jen se štěstím bez vyloučení za zákrok na Felipeho Gutiérreze, neboť již dříve uviděl první napomenutí.

Krátce po změně stran se již fanoušci přece jen dočkali kýženého průlomu skóre. Nasriho přímý kop z jednapadesáté minuty doletěl až k hranici malého vápna, kam si naběhl argentinský obránce Mercado a navzdory krkolomné pozici usměrnil lehkou tečí míč za brankáře Adána. Celý stadion v čele s koučem Sampaolim vybuchl nadšením, které však rázem vzalo zasvé...

Hned vzápětí totiž Betis srovnal, když si Rubén Castro naběhl na jemný oblouček Brašanace a předložil míč před odkrytou síť Alegríovi, jenž se nemýlil. Místo euforie hostí však hvizd rozhodčího na chybný pokyn pomezního ulevil Sevillským. Domácí gólman Sergio Rico posléze musel být na pozoru při ráně aktivního Castra, jenž pak znovu pokoušel štěstí i v samotném závěru, ovšem v obou případech si na španělského brankáře nepřišel. Sevilla tak s odřenýma ušima zvítězila ve vypjatém zápase 1:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
VojtovaChelsea

body dneska zůstanou v Seville

Reagovat
vanGomm

Dva,nebo tři?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele