8. kolo
17.10.2016 20:45 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Osasuna zvrátila zápas v Eibaru a slaví první vítězství sezony

Osasuna se sice na úvod ligového ročníku trápí a do zápasu s Eibarem vstupovala jako vůbec druhý nejhorší tým ligy, který spolu s Granadou stále čeká na první vítězství, ovšem právě to se jí na severu Španělska podařilo ukořistit. Malé baskické derby totiž hosté z Pamplony ovládli navzdory brzkému gólu Gonzala Escalanteho a nakonec berou tři body za atraktivní prvenství v poměru 3:2.

Ještě do konce první půle totiž hráči Osasuny zvládli otočit průběh zápasu, a to především díky Sergiu Leónovi, jenž se postaral o oba góly. Těsně před odchodem do kabin však stihnul srovnat Sergi Enrich. Po změně stran tak bylo zapotřebí trefy Roberta Torrese, aby Osasuna přece jen uhájila vedoucí stav a připsala si veledůležité vítězství, které ji sice z pásma sestupu nevymanilo, avšak na záchranu již ztrácí pouze jeden bod.

To Eibar se těšil z pozice klidného středu tabulky a jakožto osmý nejlepší klub Španělska byl v zápase favoritem. To ostatně hned v první minutě potvrdil Gonzalo Escalante, k němuž se dostal míč na hranici pokutového území a následovala perfektní rána "šajtlí", která k radosti domácího publika doletěla až do horního růžku branky.

Radost však příznivcům baskického celku nevydržela příliš dlouho. V devětadvacáté minutě se totiž prosadil po odraženém přímém kopu Sergio León, jenž si na druhý centr do ohně naběhl k zadní tyči a pohodlně skóroval. Jen čtyři minuty nato navíc tentýž hráč využil hrubého zaváhání domácího gólmana Asiera Riesga, jemuž se nepovedlo odpálit míč po zdánlivě nevinném nákopu hostí, a Osasuna zničehonic vedla 2:1.

V poslední minutě první půle sice znovu srovnal skóre přesnou hlavičkou Sergi Enrich, avšak Eibar se defenzivních lapsů nevyvaroval ani po změně stran a tvrdě za to pykal. Tentokrát špatného bránění domácích využil Roberto Torres, který si zpracoval centr z pravé strany a křižnou přízemní ranou procpal míč potřetí do sítě. Tentokrát již Eibar žádnou gólovou odpověď nenalezl, a tak se musí smířit s prohrou 2:3.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele