17. kolo
07.01.2017 16:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Atlético Madrid 0:2

Vítězně vstoupilo do nového roku Atlético Madrid, které zvítězilo v Baskicku na půdě osmého Eibaru 2:0. Hosté se prosadili až po změně stran, kdy nejprve otevřel skóre utkání Ňíguez a čtvrthodiny před koncem pečetil výhru obvyklý střelec Griezmann.

Atlético bylo v pozici jasného favorita a to nejen díky lepšímu postavení v tabulce, ale také proto, že Eibar na Atlety od roku 2001 nevyzrál! A to už je dost dlouhá doba. Eibar ani tentokrát smutnou sérii utnout nedokázal.

Bohužel celkový obraz hry hodně ovlivnil špatný terén hřiště, který měl do dokonalosti a dobré připravenosti hodně daleko. Kombinační hra vázla, pochopitelně na obou stranách, a tak byl k vidění spíše tuhý boj o každý balón. Až po půlhodině hry se naskytla dobrá příležitost domácím. Po standardní situaci Eibaru došlo před Moyou k závaru, při kterém chorvatský obránce Vršaljko zahrál rukou, ovšem sudí posoudil situaci nesprávně a hosty uchránil před případnou pohromou. Těsně před koncem prvního poločasu přežili hosté další zajímavou situaci před vlastní brankou. Dani García posunul balón do vyložené šance Enrichovi, který sice zpracoval, ale kulatý nesmysl mu okamžitě odskočil a bylo po nadějích.

Los Colchoneros si v průběhu prvního poločasu prakticky nic nevytvořili, přesto šli v 54. minutě do vedení. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu poslal přesný centr do šestnáctky Filipe Luis a hlavičkující Saúl Ňíguez poslal Atlety do vedení! Nicméně ani po vstřelené brance to ze strany favorita nebyl optimální výkon a Pedro León mohl v 71. minutě trestat, z dobré pozice však chybělo trefit branku. Eibar zkrátka své šance promarnil a Atlético vytěžilo z minima maximum, čtvrthodinu před koncem spolu zakombinovali Griezmann s Gameirem a prvně jmenovaný pojistil konečné vítězství. Zmar Eibaru podtrhl ještě nastavený čas, kdy se už podařilo Moyu překonat, ale na brankové čáře zasáhl Giménez.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele