15. kolo
10.12.2016 16:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 3:2

Real Sociedad napravil poslední blamáž na půdě La Coruni, před vlastními fanoušky se mu podařilo přestřílet Valencii, a v tabulce se alespoň do nedělního programu vyhoupl na čtvrté místo tabulky. Základem domácího úspěchu byly dva góly Williana Josého, na které hosté reagovali penaltou. V nastavení druhé půle ještě oba celky přidaly po jednom zásahu.

Mužstvo kouče Cesareho Prandelliho neodehrálo na Anoetě vyloženě špatný zápas. Nicméně touha San Sebastiánu po napravení posledního kola, v němž inkasoval hned pět branek, byla přece jenom o něco větší. Los Che se tak stále nemohou oddálit od sestupového pásma, na vítězství v LaLize čekají už sedm zápasů v řadě.

Baskové vstoupili do tohoto střetnutí, jak nejlépe mohli. Centr z rohového kopu prodloužil na bližší tyči hlavou za sebe Xabi Prieto, v malém vápně se objevil volný Willian José, a ten z blízkosti nezaváhal. Následně mohl náskok navýšit Zurutuza, jenže ten svůj pokus usměrnil pouze mimo.

Ve 24. minutě Real Sociedad přece přidal druhou trefu. Opět se prosadil po rohovém kopu, Carlos Vela posadil centr na hlavu Williana Josého, jehož si hostující defenzíva nedokázala pohlídat, a Brazilec znovu snadno skóroval. Devět minut před koncem první půle se Valencia dotáhla na svého soupeře, dopomohla k tomu proměněná penalta.

Santi Mina byl na hřišti sotva pár vteřin, když nahrazoval Federica Cartabiu, a už ve vápně po skluzu Iňiga Martíneze vybojoval pokutový kop, jenž do protipohybu brankáře Rulliho proměnil Dani Parejo. Po hodině hry kopali penaltu také domácí, Carlos Vela však z bílého puntíku selhal a na gólmana Diega Alvese nevyzrál.

Domácí útočník dokázal situaci napravit v první minutě nastavení, to když vymyslel gólovou přihrávku na zadní tyčku pro skórujícího Juanmiho. Ještě však Valencia dokázala tenhle zápas zdramatizovat, o pár chvil později snížil Bakkali po svém individuálním průniku, nicméně ze strany hostů to už bylo vše.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Krausio_Real_M

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele