24. kolo
25.02.2017 16:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sevilla zvrátila derby s Betisem a bodově se dotáhla na vedoucí Real

Sevillské derby mělo jako vždy patřičný náboj a napětí až do samotného konce, neboť domácí Real Betis vlétl na favorizovanou Sevillu s chutí a v poločase držel jednobrankový náskok díky trefě Durmisiho. Svěřenci Jorgeho Sampaoliho se však po přestávce dokázali oklepat, gólem Gabriela Mercada brzy srovnali, a nakonec ukořistili cenné vítězství 2:1 zásluhou kapitána Vicenteho Iborry. Sevilla tak ani napodesáté za sebou s Betisem neprohrála a v ligové tabulce poskočila na druhé místo, přičemž za vedoucím Realem Madrid momentálně zaostává pouze vinou horšího skóre.

Zprvu se zdálo, že hosté doplatí na náročnější zápasový harmonogram a na napěchovaném stadionu Benita Villamarína budou za svým natěšeným soupeřem vinou středečního zápasu Ligy mistrů fyzicky zaostávat. V druhé půli však Betis doplatil na jednu ze svých největších slabin, standardních situací, a právě po přímých kopech Samira Nasriho domácí celek inkasoval oba dva góly. Sevilla tak se ziskem 52 bodů dorovnala vedoucí Real Madrid, ovšem Bílý balet má dva zápasy k dobru.

První půle se nesla jasně v režii hráčů Betisu. Hned na úvod si málem připsal šťastný gól Petros, když jej ve snaze odkopnout míč napálil Adil Rami a míč skončil jen těsně vedle branky Sergia Rica. Ještě blíže byl průlomu skóre Aissa Mandi, jehož hlavičkový pokus skončil na břevně. Devět minut před odchodem do kabin se už domácí přece jen dočkali zaslouženého vedení, když z dobrých třiadvaceti metrů napřáhl obránce Riza Durmisi a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Jorge Sampaoli o přestávce zareagoval dvojím střídáním, když na hřiště vběhli Wissam Ben Yedder s Vicentem Iborrou, a mohl si po zápase tento tah oprávněně pochvalovat. Už u vyrovnávacího gólu se sevillský kapitán Iborra angažoval, když po přímém kopu Nasriho přinutil brankáře Adána k zákroku, po němž již odražený míč doklepl do sítě Gabriel Mercado.

Od Mercadova vyrovnání již Sevilla hrála prim: tvrdá rána Sergia Escudera skončila jenže těsně vedle vzdálenější tyče a střídající Ben Yedder zase v dobré pozici uvnitř šestnáctky zbrkle přestřelil. Čtvrthodinu před koncem tak musel znovu vzít vše do vlastních rukou Iborra, jemuž tentokráte připravil střeleckou pozici po další Nasriho pobídce Steven N’Zonzi a devětadvacetiletý záložník se již ranou zblízka postaral o dokonání obratu na konečných 2:1.

Autor: Martin Kantor / afp.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele