28. kolo
18.03.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Betis - CA Osasuna 2:0

Jakékoli naděje Osasuny na vylepšení stávající bídné situace v boji o záchranu vzaly v zápase s Realem Betis za své již během úvodní půlhodiny. Domácí se totiž trefili hned dvakrát v rozmezí pětadvaceti minut a po zbytek zápasu si již nabyté vedení 2:0 bezpečně uhlídali až do konce. Osasuna tak nedokázala navázat na remízu proti Eibaru z minulého kola a zůstává s ubohými jedenácti body na kontě beznadějně poslední. Betis naopak poskočil tabulkou dál od jakýchkoli sestupových obav a momentálně drží třinácté místo před dotírající Valencií.

Andalusané trápícího se soupeře ani v nejmenším nepodcenili a vlétli do zápasu tím nejlepším možným způsobem. Hned ve čtvrté minutě vyslal stoper Aissa Mandi kolmici na Rubéna Castra, který míč chytře pustil v cestě dál do kroku nabíhajícího Rafy Navarra. Tím zkušený útočník obalamutil celou defenzivu hostí a Navarro již v samostatném úniku pohotovým zakončením nedal vyběhnuvšímu brankáři Siriguovi šanci zasáhnout. O okamžitou odpověď se mohl postarat Sergio León, jemuž připravil palebnou pozici perfektním průnikem na levé straně Clerc, jenž výsledná rána skončila pouze na břevně.

V osmadvacáté minutě bylo pro Osasunu ještě hůře. Autoři úvodního gólu utkání si v tu chvíli si prohodili role, když Castro ideálně sladil svůj náběh s přihrávkou Navarra, následně obešel bezmocného Sirigua a zabořil míč do prázdné branky na průběžných 2:0. V jednačtyřicáté minutě mohl aktivní Navarro skórovat i podruhé, když se k němu odrazil míč před odkrytou branku, avšak špičkový blok Clerca na poslední chvíli mu tentokráte gólovou radost zhatil.

Po změně stran sice Osasuna nasadila k oživení skomírající ofenzivy i klíčového útočníka Oriola Rieru, jenže ani poté se jim utkání zdramatizovat nepovedlo. Asi nejblíže měl ke snížení Roberto Torres, jehož našel za obranou Betisu Fran Merida, avšak Antonio Adán včas vyběhl a Torresovo váhavé zakončení s přehledem sbalil do náruče. Osasuna tak zůstává poslední s obrovitým čtrnáctibodovým mankem na záchranu, zatímco Betisu stačí momentální zisk jednatřiceti bodů na třinácté místo.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele