3. kolo
11.09.2016 18:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Granada CF - SD Eibar 1:2

Eibar dokázal navázat na minulé vítězství nad Valencií a poradil si i na půdě Granady. Tři body přitom mají pro hosty cenu zlata, vždyť prakticky dvě třetiny zápasu museli hrát o jednoho muže v poli méně. Když už domácí zareagovali na první trefu Pedra Leóna z první půle Artemem Kravecem, ve čtvrté minutě nastavení skóroval Sergio Enrich.

Los Armeros rozhodně nepřijeli do Andalusie útočit. Spíše vyčkávali, co že jeho protivník, který povětšinu času držel více míč na svých kopačkách, vymyslí. Tahle taktika nabrala na ještě větší vážnosti ve 32. minutě, kdy se ze hřiště musel poroučet brankář Asier Riesgo. Ze hry musel Jota a na hřiště přišel náhradník Yoel Rodríguez.

Hostující muž v rukavicích byl vyloučený zcela zaslouženě. Ponce využil zaváhání obrany a najednou se řítil sám na bránu, z níž musel vyběhnout Asier Riesgo, aby situaci zachránil. Jenže míč netrefil, svého protihráče naopak ano, a červená karta byla na světě. Ani tahle přesilovka však Granadě v konečném účtování nepomohla.

Ve 43. minutě se s velkým přispěním brankáře Guillerma Ochoy z opravdu ojedinělé šance překvapivě prosadil Eibar. Pedro León neměl ve středu pole moc možností, jak v akci pokračovat, a tak zhruba z třiceti pěti metrů vypálil. Balón před Guillermem Ochoaou nepříjemně skočil a nakonec skončil za jeho zády.

Po přestávce granadský kouč Paco Jémez posílil útok, příchody Alberta Bueny a Artema Kravece ovšem výraznou změnu ve hře nepřinesly. Daleko lepší držení míče bylo zkrátka k ničemu. Výrazně dokázal zahrozit právě střídající Alberto Bueno, nicméně z malého vápna po pasu od Ponceho nastřelil jen Yoela Rodrígueze.

Ponce pak spálil ještě jednu možnost, když z vyložené pozice z voleje trestuhodně přestřelil. Vyrovnáno bylo v 76. minutě, když Kravec doklepl balón za brankovou čáru po rohovém kopu, avšak poslední slovo si vzali hosté. Antonio Luna přihrál do běhu na volného Sergia Enricha, jenž měl dostatek času a prostoru, aby vystřelil, a zakončil tak, jak potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele