15. kolo
11.12.2016 16:15 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Sevilla FC 0:3

Ani výtečná domácí bilance Celty Vigo nezastavila Sevillu, aby vyrabovala stadion Balaídos a jasnou výhrou 3:0 poskočila pouhý bod za druhou Barcelonu. Hrdinou zápasu se stal bezesporu střídající Vicente Iborra, jenž se jakožto autor hattricku postaral o všechny góly hostí.

Družina Jorgeho Sampaoliho měla po nedávné prhře s Granadou rozhodně co napravovat, aby se udržela v kontaktu s čelem tabulky, přičemž jí k tomu dopomohl hráč, od nějž by se to tolik nečekalo. Vicente Iborra v předešlých osmnácti zápasech, do nichž během letošní sezony naskočil, neskóroval ani jednou, avšak tentokráte se rozjel nevídaným způsobem. Nejprve španělský záložník poslal hosty do vedení pět minut po do druhé půle, pak přidal pojišťovací trefu číslo dvě šest minut před koncem a finální tečku dokonal v nastavení proměněným pokutovým kopem.

Již hned na úvod mohl Seville zařídit brzký náskok Franco Vázquez, ovšem brankář Rubén Blanco si s jeho pokusem zvládl poradit. Na opačné straně byl podle očekávání aktivní především nejlepší střelec Celty Iago Aspas, ale ani jedna z jeho dvou střel se proti Sergiu Ricovi gólově neujala. Atraktivní podívaná bez přílišného důrazu na defenzivu pokračovala i nadále a v osmadvacáté minutě dělily hosty od vedení pouhé centimetry, neboť hlavička Stevena N’Zonziho po rohovém kopu skončila na břevně domácí branky.

První velké šance po změně stran si zase vypracovali hráči Celty, když se Aspas protentokrát proměnil do role nahrávače a připravil palebné pozice Danielu Wassovi s Marcelem Díazem, jenže bezbrankový stav přetrvával i nadále. Tedy jen do padesáté minuty, kdy Sarabiův roh přistál na hlavě střídajícího Iborry a hosté šli do vedení. Průlom skóre utkání ještě více oživil a šance nadále přibývaly na obou stranách, přesto si diváci museli na druhou trefu odpoledne počkat až do čtyřiaosmdesáté minuty. Šťastným střelcem se stal znovu Iborra, jemuž tentokráte asistoval Vitolo.

Příležitost k ideálnímu zakončení už tak povedeného vystoupení dodal Iborrovi v samém závěru Gustavo Cabral, jenž ve vlastní šestnáctce fauloval Joaquína Correu a zapříčinil tak odpískání pokutového kopu. Osmadvacetiletý záložník Sevilly touto nabídkou nepohrdl a nezapomenutelným hattrickem zařídil Seville cenné prvenství v poměru 3:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele