3. kolo
10.09.2016 13:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:4

Atlético Madrid potřebovalo po dvou remízách na úvod nové sezony nutně zvítězit na hřišti nebezpečné Celty Vigo a díky gólové smršti v druhé půli svůj cíl také splnilo. Ve středu dění byl jako obvykle nejlepší střelec madridského celku Antoine Griezmann, jenž si připsal dva zásahy, po jedné trefě se na konečné výhře 4:0 podíleli Koke a Ángel Correa.

Celta tak zůstává přibita ke dnu ligové tabulky s nulou bodů na kontě, což je oproti předešlým letům prostoupeným bojem o pohárovou Evropu jednoznačným zklamáním. Úvod zápasu přitom trápení domácích vůbec nenasvědčoval, neboť první poločas byl zcela v jejich režii. První střelecké pokusy si připsali Jonny s Josepem Seném, jenž však neuspěl ani napodruhé, stejně jako Theo Bongonda. První půle tak skončila bez branek a Celtu nakonec nevyužitý tlak po změně stran pořádně zamrzel.

Hned osm minut po startu druhé půle se totiž Antoine Griezmann uvolnil na pravé straně hřiště a perfektním centrem našel nabíhajícího Kokeho, jenž z halfvoleje nedal Sergiu Álvarezovi šanci zasáhnout. Dvacet minut nato došlo i na pojistku v podobě druhého gólu, kdy se Griezmann prosadil vůbec poprvé v sezoně. Francouzský útočník opět potvrdil svou výtečnou hru hlavou nevysoké postavě navzdory a po centru Saúla Ňígueze suverénně zavěsil.

Aby toho pro Celtu nebylo málo, Griezmann v závěrečné desetiminutovce pokračoval v krasojízdě. Tentokrát mu z pravé strany naservíroval centrovaný míč Juanfran a nepoučitelní obránci domácích nechali Griezmanna znovu skórovat hlavou na průběžných 3:0. Demorazilované domácí ještě zcela dorazil Ángel Corra, jenž se postaral o konečnou podobu skóre minutu před koncem, kdy se dostal k ráně z ostrého úhlu po zmatku vyvoleném Kokeho centrem zleva.

Atlético tak po dvou remízách konečně bodovalo naplno a potvrdit vzrůstající formu hodlá i v průběhu příštího týdne v Nizozemsku, kde se na úvod základní skupiny Ligy mistrů utká s PSV Eindhoven. Celtu čeká zpytování svědomí, než se za týden představí na půdě Osasuny.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

tak už

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý , jak si oba ambiciózní týmy povedou po nepovedeném vstupu. Každopádně jeden z nich zůstane i po třech kolech bez vítězství, doufám, že oba.

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele