7. kolo
01.10.2016 18:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

CA Osasuna - UD Las Palmas 2:2

Osasuna měla první ligové vítězství v nové sezoně na dosah, ovšem ani naposedmé nakonec úspěch slavit nemůže. Proti Las Palmas totiž domácí promrhali dvoubrankový náskok, přičemž vyrovnání na konečných 2:2 zařídil David García v jednadevadesáté minutě.

Svěřenci kouče Enriqueho Martína jakožto nováček na rozdíl od Alavése s Leganés v počátku letošního ročníku strádali a nyní měli perfektní možnost konečně se odrazit ze dna, když Kevin Prince Boateng zahrál zbytečně rukou ve vlastním pokutovém území. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Roberto Torres a klub z Pamplony tak vedl již po sedmi minutách hry. Když pak v závěru první půle přidal Sergio León krásný druhý gól večera, když využil špatného bránění Aythamiho Artilese, mířila Osasuna sebevědomě za třemi body.

Ani dvoubrankové vedení v poločase však nakonec domácím nestačilo, neboť Las Palmas po změně stran přece jen procitlo a navázalo na formu z úvodních kol, kdy dokonce prohánělo tabulkové lídry. Ostatně proti Realu Madrid ostrovní klub rovněž dvakrát dotahoval, až vybojoval cennou remízu 2:2, a přesně to se mu povedlo i tentokrát. Nejdříve v sedmapadesáté minutě Vicente Gómez perfektně zužitkoval přihrávku Marka Livaji a v nastavení pak udeřil zmíněný García. Jeho gólová akce začala rohovým kopem, který domácí obránce Oier nešťastně tečoval do tyče vlastní branky a García byl u dorážky do odkryté sítě první.

Hosté si bod v konečném součtu zasloužili, neboť od Boatengova lapsu pravidelně ohrožovali gólmana Osasuny Nauzeta Péreze, jako Roque Mesa či hříšník Boateng. Právě ghanský reprezentant měl v osmaosmdesáté minutě velmi blízko k vyrovnání, ovšem jeho krásná rána pravačkou skončila jen na pravé tyčce Pérezovy brány. Ani to ale nakonec hosty mrzet nemusí, protože svého vyrovnání se tři minuty nato přece jenom dočkali.

Las Palmas tak v tabulce hájí sedmou příčku a po reprezentační pauze jej čeká domácí zápas s Espanyolem, zatímco Osasuna se nadále potácí v sestupovém pásmu bez jediného prvenství, což může v příštím kole napravit u příležitosti regionálního baskického derby proti Eibaru.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele