29. kolo
01.04.2017 16:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

CA Osasuna - Athletic Bilbao 1:2

Malé baskické derby mezi beznadějně poslední Osasunou a hostujícím Athleticem dopadlo dle očekávání vítězstvím klubu z Bilbaa v poměru 2:1. O zisk tří bodů se na stadionu El Sadar zasloužili Iňaki Williams s Aritzem Adurizem, kteří si v první půli připsali po jedné brance a závěrečné snížení Sergia Leóna jedenáct minut před koncem již bylo pouhou kosmetickou úpravou skóre. Athletic tak drží krok s konkurenty v boji o pohárové příčky, neboť ze sedmého místa ztrácí na pátý Real Sociedad dva body a na šestý Villarreal ještě o jeden méně. To Osasuna akorát přibila další hřebíček do sestupové rakve...

Bezbrankový stav vydržel v Pamploně přesně jedenáct minut. Tehdy totiž zabořil míč do sítě Aritz Aduriz, jemuž prostrčil míč Oscar de Marcos. Všemu předcházela skvělá práce Iňakiho Williamse, který podržel míč u pravé postranní čáry a ideálně načasovanou přihrávkou uvolnil do šestnáctky nabíhajícího De Marcose.

Domácí se pokoušeli o okamžitou odpověď prostřednictvím standardních situací, ovšem brankář Arrizabalaga opakovaně obstál, přičemž se zvláště vytáhl na hlavičku osamoceného Riviera. Když pak v nadějném samostatném úniku neuspěl proti gólmanovi Athleticu po krásné akci ani Miguel de las Cuevas, přišel místo vyrovnání trest. Minutu a půl před uplynutím základní hrací doby první půle totiž aktivní Williams ideálně převzal De Marcosovu přihrávku, a přestože při následném zakončení podklouzl, míč si stejně našel cestu za vyběhnuvšího brankáře Sirigua a skončil až v síti domácích.

Po změně stran Athletic zprvu nabyté dvoubrankové vedení bezpečně kontroloval, snad jen s výjimkou dalšího úniku De Las Cuevase, který ale znovu skončil pouze v Arrizabalagově náruči. Osmnáct minut před koncem měl druhý gól odpoledne na kopačce Aduriz, avšak Sirigu si na jeho zakončení lobem počíhal a dokázal ještě míč vytěsnit na roh. Osasuna se tak přece jen dočkala zdramatizování zápasu, když v devětasedmdesáté minutě Sergio León vyzrál na stopera Bóvedu a následně předvedl i výtečné křižné zakončení pod břevno. Víc toho už ale hosté soupeři nepovolili a odvážejí si domů z Pamplony všechny body za výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele