30. kolo
04.04.2017 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Sociedad 1:0

Atlético Madrid porazilo v nevalné formě hrající soupeře díky jediné brance Filipeho Luíse a pojistilo si svou třetí příčku, která zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. Real Sociedad, který prohrál už potřetí v uplynulých čtyřech ligových zápasech, vůbec poprvé od desátého kola vypadl z pozic zaručující účast v Evropské lize.

Jestliže v listopadu loňského roku byl před tímto vzájemným zápasem v daleko lepší formě hostující celek, teď tomu bylo právě naopak. A svěřenci kouče Diega Simeoneho svému protivníkovi oplatili podzimní porážku. Podobně jako o víkendu proti Málaze předvedli kompaktní výkon v defenzívě a podruhé v řadě už neinkasovali.

V úvodu utkání byly k vidění spíše jen jakési pološance, do jedné takové se po rohovém kopu propracoval Willian José, nicméně jeho slabou hlavičku bez větších problémů pokryl domácí brankář Oblak. Ve 28. minutě se Atléticu podařilo rozhodnout. Fernando Torres nakrátko krásně zakombinoval s Filipem Luísem a ten ve skluzu zamířil do sítě.

Jen o šest minut později Los Colchoneros spálili opravdu velkou tutovku, a konkrétně to byl Fernando Torres. Carrasco unikl po pravé straně a poslal dlouhou přihrávku skrz pokutové území ke druhé tyčce, kde našel svého spoluhráče. Ten ale zazmatkoval, trefil zcela osamocený trestuhodně jen tyčku a napodruhé pálil pouze do boční sítě.

V závěru poločasu se ještě pořádně zapotil hostující gólman Rulli, protože nejprve musel vychytat Carrasca, k dorážce se ihned na to propracoval i nadále hodně aktivní Filipe Luís, i on však trefil jen připraveného Argentince. Ve druhém poločase se San Sebastián vlastně marně snažil najít cestu za vyrovnáním.

I nadále byl jeho projev směrem dopředu dosti neškodný. Madridský celek mohl naopak vedení pojistit, třeba v 81. minutě se do opravdu skvělé možnosti dostal Correa, jenže svou dělovku nasměroval jen mimo. Minutu před koncem pak ještě z blízkosti ohrožoval Rulliho druhý domácím náhradník Giménez, ale ani on neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele