18. kolo
14.01.2017 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Betis 1:0

Atlético Madrid sice herně nepřesvědčilo, ovšem manažer Diego Simeone může být přesto spokojený. Jeho svěřenci si totiž na domácí půdě poradili s Realem Betis 1:0 díky brzké trefě Nicolase Gaitána a připsali si již třetí výhru za sebou, díky níž si pojistili umístění zaručující kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů.

Oproti úterní pohárové prohře s Las Palmas 3:2 madridský celek notně přidal na defenzivní stabilitě, ovšem zároveň tím utrpěly výpady dopředu, kvůli čemuž byl zápas chudý na góly a vyrovnaný až do konečného hvizdu. Úvod utkání přitom ničemu takovému nenasvědčoval, neboť se domácí ujali vedení již po osmi minutách hry. Simeonemu se za čtvrtou šanci nastoupit v základní sestavě odvděčil trefou Nicolas Gaitán, který se ocitl na konci tečovaného centru Simeho Vrsaljka a bezpečně zblízka překonal brankáře Antonia Adána.

Atlético bylo v tu chvíli na koni a nechybělo málo, aby nabyté vedení brzy nepojistil Antoine Griezmann. Francouzský útočník však ve slibné příležitosti vypálil příliš vysoko a spolu s touto zahozenou šancí odezněl také favoritův nápor. Betis se k prvnímu ohrožení domácí branky dostal ve čtyřiatřicáté minutě, kdy musel gólman Miguel Ángel Moyá vytáhnout pohotový zákrok proti pokusu Rubéna Castra. Když pak Moyá zlikvidoval i nebezpečnou ránu Jonase Martína z hloubi pokutového území, šlo se do kabin za těsného vedení Atlétika.

Domácí po změně stran znovu přešli do ofenzivy a k brzké možnosti skórovat se dostal doposud neviditelný Fernando Torres, avšak z úhlu již nedokázal procpat míč za připraveného Adána. Jinak nezáživnému průběhu utkání prospělo nasazení Yannicka Carraska, který brzy po nástupu na hřiště místo střelce Gaitána ohrozil Adána tvrdou pumelicí z kraje šestnáctky. Díky belgickému křídelníkovi útok Atlétika ožil natolik, že zvládl závěr utkání dohrát co nejdál od vlastní branky, a přestože se už diváci dalšího gólu nedočkali, i výsledek 1:0 madridskému klubu plně vyhovuje. Na třetí Sevillu nyní Simeoneho družina ztrácí již jen dva body.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele