1. kolo
21.08.2016 22:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Deportivo Alavés 1:1

Ani proměněná penalta Kévina Gameira ze druhé minuty nastavení druhé půle nepomohla Atléticu Madrid k očekávanému vstupu do nové sezóny. Deportivo Alavés, které se do nejvyšší soutěže vrátilo po deseti letech, totiž dokázalo ještě v úplném závěru srovnat na konečných 1:1 zásluhou Manua Garcíy.

Domácí samozřejmě chtěli potvrdit svou dominanci už od začátku. V 8. minutě se Juanfranův centr odrazil ke Kokemu, jeho střelu ovšem byl připravený zablokovat obránce Feddal. Sotva se však Maročan zapojil nějakým způsobem do hry, už musel o čtyři minuty později střídat kvůli zranění. Jeho místo zaujal Víctor Laguardia.

Atlético se brzy utábořilo na soupeřově polovině a hledalo cestičku k úvodní brance. V 18. minutě po rohovém kopu pálil hlavou mimo Diego Godín a Tiago dopadl o pár chvil později stejně. Ve 21. minutě hezky vystřelil Gabi, nicméně i on měl smůlu, že jeho pokus nakonec nezamířil do prostoru mezi tři tyče.

Deset minut před koncem spálil velkou možnost Gameiro. Juanfran poslal kolmici na pravé straně na Kokeho, jenž přihrál do šestnáctky na novou posilu ze Sevilly, ovšem ten z bezprostřední blízkosti trestuhodně vysoko přestřelil. Dvě minuty před obrátkou byl velmi blízko také Ferreira-Carrasco, jenže svým technickým pokusem orazítkoval jen tyčku.

Ani ve druhém poločase se obrázek hry nezměnil. Hosté se soustředili hlavně na bránění nerozhodného výsledku a nechali svého soupeře i nadále útočit. V 57. minutě se k dobré hlavičce propracoval Diego Godín, brankář Fernando Pacheco si však i nadále držel čisté konto. Fernando Torres poté trefil opět ke smůle Atlética jen brankovou konstrukci.

Po mnoha spálených šancích se nakonec madridský celek dočkal v závěru zápasu. Víctor Laguardia v šestnáctce fauloval Fernanda Torrese a sudí Villanueva se nebál nařídit pokutový kop. Ten pak s přehledem proměnil Gameiro. Avšak v posledních vteřinách napřáhl za vápnem Manu García a svou přesnou střelou k tyči šokoval celý Estadio Vicente Calderón.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

klasicky atletiko beton vysledok 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

To byl závěr na infarkt.Sázkaři zapláčou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele