21. kolo
04.02.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - CD Leganés 2:0

Nebylo to sice nijak přesvědčivé vítězství, ale tři body se zkrátka počítají. Atlético Madrid se potřebovalo vzpamatovat po neúspěchu v prvním semifinálovém zápase Copa del Rey proti Barceloně a utkání se zachraňujícím se Leganésem bylo pro něj tou správnou možností. O oba góly se postaral v obou poločasech Fernando Torres.

Domácí byli na Vicente Calderón jasným favoritem, a nejenže potřebovali bodovat naplno, aby za svými zády udrželi pátý Real Sociedad a šestý Villareal, ale aby taktéž vyvinuli tlak na třetí Sevillu. V malém madridském derby tentokráte nezaváhali, jako tomu bylo v srpnu loňského roku. Tehdy se hrálo bez branek.

Uběhlo jen pár desítek vteřin a už se do slušné možnosti probíjel Fernando Torres. Ten unikl za obranu, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo, a jakýsi oblouček poslal jen mimo. Po čtvrthodině hry se již Atlético ujalo vedení. Siovas v pokutovém území podrazil Fernanda Torrese a kopala se penalta.

Její exekuce se chopil Griezmann, který mířil pouze doprostřed branky, a tam gólman Iago Herrerín dokázal zasáhnout. Míč však vrazil jen před sebe, takže doběhnout stačil Fernando Torres, jenž už snadno doklepával za brankovou čáru. Mužstvo kouče Diega Simeoneho jako by se od té doby spokojilo s nejtěsnějším možným vedením.

Příliš k vidění toho ve zbytku prvního dějství nebylo, ale už zkraje druhého poločasu si Los Colchoneros pojistili vedení. Střídající Ángel Correa byl na hřišti sotva pár minut, už však dokázal prostrčit balón na rozeběhnutého Fernanda Torrese, a španělský útočník před vyběhnuvším Iagem Herrerínem chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyči.

Leganés toho vepředu opravdu moc nevymyslel. Přesto mohl ještě dvacet minut před koncem utkání zdramatizovat. Nejprve Szymanowski založil akci po levé straně, přihrál pak Albertovi Buenovi, jehož tečovaná střela skončila jen těsně vedle. O pár chvil později se musel činit brankář Miguel Ángel Moyá, protože před ním po rohovém kopu vzniknul nebezpečný závar.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele