4. kolo
18.09.2016 16:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 2:1

Valencie se trápí dál a dál. A dál. Tentokráte Los Che rozjeli zápas na půdě Athleticu více než slibně brzkou trefou Álvara Medrána, jenže ještě do přestávky se postaral o obrat skóre nestárnoucí Aritz Aduriz a stav 2:1 nakonec přetrval až do samého konce. Valencie tak utrpěla čtvrtou porážku v řadě a stále se tak plácá na samém dně ligové tabulky. Athletic naopak vylepšil rovněž nevyvedený vstup do nového ročníku a především odčinil čtvrteční tříbrankový debakl proti Sassuolu.

Málokdo očekával, že by hosté vlétli do zápasu na San Mamés plní sebevědomí, ovšem právě to se stalo. Medrán využil perfektního pasu Naniho, aby zabořil míč do sítě hned v druhé minutě hry a záhy měl dokonce šanci na zdvojnásobení náskoku. Stejně jako na opačné straně Susaeta však neuspěl a misky vah se postupně začaly přesouvat na druhou stranu.

Valencijský brankář Diego Alves ještě zvládl zastavit ránu Williamse z osmnácté minuty, ovšem čtyři minuty nato již musel lovit míč ze sítě. Aritz Aduriz zvládl předskočit Alvese a přesnou hlavičkou usměrnil Beňatův centr do odkryté brány. Domácí v tu chvíli byli na koni a zvláště Raúl García činil defenzivě Netopýrů neustálé potíže. Čtyři minuty před odchodem do kabin se navíc Athleticu podařilo přetavit herní dominanci i v kýžený obrat skóre, když došlo znovu na kombinaci po ose Beňat - Aduriz, ukončenou jemným přehozením bezmocného Alvese.

Po změně stran mohl navýšit náskok domácích aktivní García, ovšem tentokrát si s přízemní ranou na Alvese nepřišel. Na opačné straně po dlouhé době zahrozili Nani s Rodrigem, ovšem sebevědomí Valencie z úvodu zápasu bylo tatam. V šestašedesáté minutě mohl Aritz Aduriz dokonat hattrick, avšak těsně minul, stejně jako García s dalšími dvěma pokusy. Když pak ve snaze vyrovnat neuspěl ani střídající Santi Mina deset minut před koncem, závěr zápasu si již Athletic pohlídal a přidal ještě další porci nátlaku na osobu kouče hostí Paka Ayestarána.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele