6. kolo
24.09.2016 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 3:1

Vůbec první letošní porážku v rámci LaLigy utrpěli fotbalisté Sevilly. V Bilbau stejně jako v květnu padli poměrem 1:3, přičemž v závěru ještě přišli o vyloučeného brankáře Salvatoreho Sirigua. Po jeho nechutném zákroku pojišťoval tři body z penalty Aritz Aduriz, kromě něho se ještě trefili Mikel San José a Mikel Balenziaga. Za hosty skóroval Samir Nasri.

Baskický celek se díky tomuto vítězství posunul v tabulce před svého soupeře a potvrdil, že má aktuálně velmi dobrou formu. Kromě výpadku v Evropské lize si v září počíná na domácí scéně suverénně a v posledních čtyřech zápasech byl stoprocentní. Sevilla naopak nedokázala navázat na minulý skalp v derby proti Betisu v rámci vloženého pátého kola.

Dlouho se na hřišti nic moc zajímavého nedělo, až ve 26. minutě tak trošku z ničeho nic udeřili domácí. Beňat Etxebarria rozehrál rohový kop prudkou přihrávkou za šestnáctku, tam z náběhu pálil Óscar de Marcos, jeho střela se nakonec odrazila k nohám zcela nehlídaného Mikela San Josého, jenž doslova dotlačit míč za brankovou čáru.

V závěru nepříliš záživného poločasu se Athletic Club ještě dožadoval nařízení pokutového kopu, nicméně rozhodčí Alejandro Hernández po střele Beňata Etxebarriy hraní rukou Vicenteho Iborry neviděl nebo jako porušení pravidel situaci jednoduše nevyhodnotil. Seville se podařilo srovnat stav také vlastně ze své první větší šance v 55. minutě.

Centr Pabla Sarabiy dokázal gólman Kepa vyrazit pouze k nohám Nasriho, jenž následně svou pumelici usměrnil přesně pod břevno poloprázdné brány. Nerozhodný výsledek ovšem nevydržel příliš dlouho. Mikel Balenziaga až příliš snadno prošel kolem obránce Mariana a svůj pokus namířil přesně ke vzdálenější tyči. V nejvyšší španělské soutěži se trefil poprvé po dlouhých 161 zápasech.

Sedmnáct minut před koncem se Kepa činil proti Pablovi Sarabiovi, jinak však směrem dopředu nebyli hosté výrazněji nebezpeční. V 88. minutě se musel ze hřiště předčasně pakovat Sirigu, který nesmyslně udeřil loktem do zad v nepřerušené hře Aritze Adurize, a sám faulovaný pak pokutový kop zvládl prakticky bez větších problémů.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele