24. kolo
26.02.2017 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Granada CF 3:1

Bilbao si i bez zraněného nejlepšího střelce Aritze Adurize poradilo před vlastními fanoušky s Granadou a značně posílilo své šance v boji o pohárové příčky. Celkově již Athletic Club triumfoval na San Mamés Barria podeváté v této sezóně. Hostující celek zůstal na předposledním místě, na záchranu ztrácí stále tři body.

Nazaríes vstoupili do tohoto střetnutí opravdu hodně mizerně. Hongla katastrofálně chyboval na vlastní polovině, trestuhodně jako poslední hráč ztratil míč, Beňat Etxebarria toho náramně využil, předložil balón před prázdnou branku Markelovi Susaetovi, který neměl opravdu jediný problém minout zcela prázdný prostor.

Nicméně z vedení se domácí neradovali dlouho. Ve 14. minutě poslal Litri centr z levé strany do šestnáctky, kde ho Adrián Ramos nechal chytře propadnout ke Carcelovi-Gonzálezovi, a ten po rychlém zpracování usměrnil svou střelu přesně k tyči. Granada však nerozhodný výsledek držela jen do 33. minuty.

Opět na řadu přišla individuální chyba, tentokráte od Ingasona, jenž mizerně přihrál brankáři Guillermovi Ochoaovi, ten sebral míč do rukavic, ačkoli neměl, a po malé domů byl nařízený nepřímý volný kop. Markel Susaeta přistrčil chytře míč do středu pole, odkud tečovaný pokus Iňiga Lekueho skončil nakonec za brankovou čáru.

Krátce po přestávce mohla Granada srovnat stav. Z dálky napřáhl parádně a opravdu hodně nebezpečně Agbo, jeho dělovka pravačkou se táhla dlouho vzduchem, nakonec však narazila jen do brankové konstrukce. Jinak si však Bilbao vlastně jednobrankový náskok v pohodě hlídalo. Pojišťovací trefu zajistil v 69. minutě Mikel San José.

I Guillermo Ochoa si mezi třemi tyčemi vybral slabší chvilku, vysoký oblouček Mikela Balenziagy mu vypadl z rukavic, čehož využil dotírající protihráč, jenž zkrátka trestal. O pár chvil později mohl náskok navýšit Markel Susaeta, jenže ze slušné pozice si tentokráte nepočíhal na hostujícího muže v rukavicích.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Frantszek

Treba spravit chut. 2:0 (SanJose, Garcia)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele