32. kolo
10.04.2016 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Getafe CF 2:0

O čtvrtém místě Villarrealu začíná být čím dál méně pochyb. Žlutá ponorka si totiž poradila s tápajícím Getafe pohodlně 2:0 a nadále udržuje před svými soky za zády luxusní osmibodový náskok, o který by již mohla v posledních šesti kolech přijít jedině vinou katastrofálního výpadku.

Již v první půli otevřel skóre Denis Suárez, jehož po změně stran doplnil svým dvanáctým gólem Cedric Bakambú. Zatímco domácí mají předkolo vysněné Ligy mistrů na dosah, Getafe pokračuje v marném trápení na sestupové devatenácté příčce s dvoubodovým mankem na záchranu.

O jistý tlak na Villarreal se stihla v dříve hraném zápase postarat pátá Celta Vigo, která svůj duel s Gijónem zvládla v poměru 1:0. Svěřenci kouče Marcelina se ovšem nenechali ničím rozhodit a ani na nich nebylo poznat špetky únavy ze čtvrtečního vystoupení ve čtvrtfinále Evropské ligy proti pražské Spartě. Již brzy málem otevřel skóre Suárez, ale jeho první rána ještě proletěla mimo tři tyče. Dvaadvacetiletý záložník však po čtvrthodině přece jen skóroval po vyvedené kombinaci a přesném finálním pasu Adriána.

Getafe se mohlo vrátit do zápasu hned záhy, jenže Álvaro Medrán si v nadějné pozici vylámal zuby na brankáři Sergiu Asenjovi, a tak první půle skončila těsným vedením domácích. Ti pak po změně stran dostali svého madridského soka pod tlak v honbě za pojištěním nejistého jednobrankového náskoku, ovšem Adrián i Samuel Castillejo své příležitosti zahodili.

O uklidňující druhý gól se tak musel postarat Bakambú, jenž tak navázal na své dvě trefy ve zmíněném zápase se Spartou. Jeho branka z pětaosmdesáté minuty již byla v letošní sezoně jubilejní dvacátou a Villarreal si tak mohl užít poklidný závěr zápasu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele