32. kolo
10.04.2016 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sevilla FC 2:1

Sevilla sice protrhla svou mizernou bilanci na hřištích soupeře ve čtvrtfinálovém klání Evropské ligy, ovšem její nedělní představení na půdě Valencie vrátilo vše do zajetých kolejí. Andaluský celek prohrál na Mestalle 2:1 a jeho ambice na postup do příštího ročníku Ligy Mistrů se pomalu ale jistě mohou opět zrealizovat jedině skrze obhajobu titulu Evropské ligy...

Los Che, kteří na vlastním stadionu nastoupili vůbec poprvé od odvolání Garyho Nevilla, se zaslouženě ujali vedení čtyři minuty před koncem první půle, když se z přímého kopu prosadil Daniel Parejo. Hosté však zvládli v témže časovém úseku poločasu druhého srovnat zásluhou Kevina Gameira, jenž vsítil v šestaosmdesáté minutě svůj jubilejní patnáctý ligový zásah sezony. Přesto ještě zbyl čas na jeden další gól. Postaral se o něj střídající Álvaro Negredo až v samém nastavení.

Valencie se tak posunula na třinácté místo a s jejími sedmatřiceti body na kontě se zdá, že starosti o záchranu se jí nakonec v závěru sezony přece jen týkat nebudou. Sevilla zůstává sedmá a své naděje bude muset znovu vložit především do pohárové Evropy.

Domácí začali nadějně - Paco Alcácer přinutil brankáře Sergia Rica k brzkému zákroku a nedlouho poté pokoušel štěstí i Parejo. Krátce před odchodem do šaten nakonec právě druhý jmenovaný Valencii přece jen poslal do vedení, když s drobnou pomocí teče sevillské zdi procpal míč z přímého kopu až do sítě.

Po změně stran se Sevilla marně dožadovala odpískání penalty za zákrok Mustafiho na Fernanda Llorenteho, ovšem v závěrečné desetiminutovce se tak jako tak vyrovnání dočkala. Coke ještě výtečnou šanci zahodil, ale střídající Gameiro již po pasu Michaela Krohn-Dehliho zvládl Diega Alvese překonat na jeho přední tyči. I bod byl pro hosty málo, ale nakonec si z Valencie neodvezli ani to. Obrana Sevilly si totiž nedokázala poradit s centrem Pareja a Negredo se v nastalém zmatku zorientoval nejlépe, zkušeně zblízka uklidil míč do branky a zajistil svému týmu cenný skalp a výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

teda 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele