31. kolo
03.04.2016 20:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla FC - Real Sociedad 1:2

Real Sociedad překvapivě zvítězil na hřišti Sevilly 2:1 a zamíchal kartami v boji o pohárové příčky. Baskové si vypracovali rozhodující náskok už v prvním poločase. Trefil se Bergara, jenž ale musel později v 68. minutě po červené kartě do sprch, a Krychowiak si poté dal vlastní gól. Domácí kontrovali už jen proměněnou penaltou Gameira.

Real měl vynikající start do utkání. Hned ve 2. minutě se totiž měnilo skóre ve prospěch hostů. Na Illarramendiho přímý kop si ve vápně Sevilly nejvýše vyskočil Markel Bergara, jenž umístil míč hlavou nechytatelně k tyči - 0:1! Takový vývoj utkání domácí rozhodně nečekali a s nenadálou situací se smiřovali jen těžko. Real zůstával nebezpečnějším mužstvem, ale z jeho dalších šancí se nic vážnějšího nezrodilo. Ve 28. minutě reklamovali domácí penaltu po pádu Ramiho v pokutovém území, hraniční zákrok však sudí Clos Gómez jako penaltový neposoudil.

Domácí mohli srovnat ze hry ve 33. minutě, když si dobrou možnost ve vápně vypracoval Gameiro, Jeho prudkou přízemní ránu však gólman hostů Rulli bezpečně vykryl. Jen o pár vteřin později přišel pro domácí další šok. Baskové totiž podruhé dokázali udeřit, když si po další standardce neporozuměli domácí beci a Krychowiak neobratně přehlavičkoval domácího brankáře Rica - 0:2! Do šaten tak šli hráči Realu s nečekaným náskokem.

Jejich naděje ale dostaly vážnou trhlinu krátce po změněn stran. V 51. minutě totiž fauloval Bergara ve vápně Krychowiaka, jehož okázalý skok vplavmo přinesl kýžené ovoce. Gameiro se postavil k pokutovému kopu a bez problémů proměnil navzdory tomu, že Rulli vystihl směr jeho střely - 1:2! Real tak musel také útočit a na hřišti se čím dál častěji jiskřilo. Nervy na uzdě nakonec neudržel střelec první branky San Sebastianu Bergara. Ten si na polovině domácích nesmyslně tvrdě vyšlápl na Banegu a po zásluze dostal rovnou červenou kartu.

Výhoda jednoho muže v poli ale domácím nakonec nepřinesla ani bod. V 75. minutě totiž předvedl parádní obranný zákrok Íñigo Martínez, který v poslední chvíli dokázal unikajícího Gameira čistě obrat o míč. Sám Gameiro pak v 81. minutě mířil z vápna přízemní střelou jen o decimetry vedle a v 83. minutě podtrhl smůlu domácích v útočné fázi Banega. Argentinský záložník se opřel do míče z uctivé vzdálenosti, ale pouze donutil Rulliho k dalšímu výbornému zákroku. Po jednatřicátém kole tak drží Černého Petra v boji o evropské poháry právě Sevilla, která nyní ztrácí bod na Vigo a je o skóre za Athleticem. San Sebastian je desátý.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele