11. kolo
08.11.2015 20:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sevilla ukončila neporazitelnost Realu a zvítězila 3:2

Neporazitelnost Realu Madrid je u konce. O první letošní skalp Bílého baletu se postarala Sevilla, která na domácí půdě zvítězila v zábavném utkání plném šancí v poměru 3:2. Real tak přišel o pozici lídra v ligové tabulce zrovna v posledním kole před slavným El Clásicem a na vedoucí Barcelonu ztrácí tři body.

Svěřenci Rafaela Beníteze přitom do utkání vstoupili výtečně (za zmínku stojí např. Nachem nastřelená tyč) a svou útočnou hru dokázali posléze přetavit i v úvodní gól zápasu. Šťastným střelcem se stal Sergio Ramos, jenž skóroval z rohového kopu příkladnými nůžkami. Radost španělského reprezenta však takřka okamžitě nahradila ostrá bolest ramene, s nímž Ramos laboruje již delší dobu. Po několika minutách tak kapitán Realu musel uvolnit místo na hřišti Raphaelu Varanemu a od té chvíle to již šlo s Realem jen a jen z kopce...

Sevilla, která do Ramosova gólu působila poněkud zakřiknutým dojmem, zcela ožila a ještě do poločasu dokázala srovnat. Rozhozená obrana Realu, která kromě brankáře Navase zničehonic přišla o svou další stálici, nedokázala zabránit Ciru Immobilemu, aby rovněž z rohového kopu na zadní tyči z ostrého úhlu napálil propadnuvší míč do Casillovy odkryté brány. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Čtvrthodinu po změně stran pak Sevilla dokonala obrat, a to nadmíru pohlednou kombinační akcí. Konopljankův dravý průnik vpřed zaskočil obranu Realu narážečkou s Immobilem. Vyběhnuvší Casilla ve snaze ztížit ukrajinskému křídelníkovi zakončení z úhlu přišel rovněž zkrátka, neboť místo střely přišla chytrá přihrávka na hranici malého vápna přímo na nohu Évera Banegy. Pro sevillského záložníka již nebyl žádný problém uklidit míč do prázdné branky a Sevilla mířila za dalším cenným skalpem.

Real na nic nečekal a podrobil domácí obranu pořádnému zatěžkávacímu testu. Nejprve zdálky pálil Kroos, pak skvělou šanci zahodil sobeckým řešením situace Ronaldo, s ranou zpoza šestnáctky neuspěl ani Modrić a mizérii Realu v zakončení završil nepřesným pokusem Gareth Bale.

Přelom 73. a 74. minuty pak přinesl dost možná rozhodující moment utkání, když Sergio Rico na brankové čáře takřka zázračně dokázal chytit hlavičku Casemira z rohového kopu. Jen pár desítek vteřin nato podnikli domácí ostrý protiútok, jak jinak než skrze výtečného Konopljanku, a výsledkem tohoto snažení byla gólová hlavička zcela neobsazeného Llorenteho, jenž na trávník nastoupil pouhých pár minut předtím místo Immobileho.

Tvrdý direkt na 3:1 Realem viditelně otřásl a sevillští se znovu ujali taktovky zápasu, dokonce za oslavného fanouškovského provolávání "Olé" při každé úspěšné přihrávce domácích hráčů. Co Realu doposud vycházelo, tentokrát bylo jejich zhoubou. Vlastní šance Bílý balet trestuhodně nevyužil, zatímco jeho soupeř byl v zakončení klinický. Nic na tom už nezměnil ani pozdní gól střídajícího Jamese Rodrígueze v poslední minutě nastavení.

Madridský velkoklub tak vůbec poprvé v sezoně dostal více než jednu branku a stejně jako Barcelona se ze Sevilly poroučí bez bodového zisku. Horší načasování první prohry v sezoně než právě v posledním kole před očekávaným El Clásicem si Rafa Benítez snad ani nemohl přát...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (25)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

2

Reagovat
smazaný uživatel

benzema sa na to bude pozerat z vazenia...

Reagovat
valloire

s Messim a Mascheranem

Reagovat
smazaný uživatel

inak tip 1:1

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
dextroza_m

těsně

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

3:2............

Reagovat
Robík

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Real to bude mit tezke marodka .. Ale myslim ze to zvladnou na 1:2 ronaldo ,jese .

Reagovat
Lamskej#RMCF

pro mě zápasy na Seville a San Mames nejtěžší vždycky..snad to zvládneme , ale nevím nevím..spíš přání než tip...1:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.Sevilla doma porazila Barcelonu a ted ješte porazit Real,tak to by byla hauf trefa.O tu se pokoušel ve filmu Fešák Hubert i Mourek,když šel po Bělským a Keleménovi

Reagovat
dextroza_m

Baletky dostanou pres cvicky

Reagovat
Robík

Dostali

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
vanGomm

Tak Real byl bez prohry a bylo pouze otázkou času,kdy to příjde.To je pouze matematika.Něco podobné čeká i Barcelonu.U ni se pro změnu jedná o remízu.Ta příjde také.

Reagovat
smazaný uživatel

celkem očekávana.....půl kádru pravidelně mimo a jen se sřídají...letos real ještě nehral (možná jeden) zápas v plné sestavě (a kdyby jen chyběl jeden hrač, ale vždy tak min. 3 co patří do základu + vžda 2 navratilci ať už předtím do obrany, nebo nyní Bale a na chvilku James.....viděl bych pozitiva James:-).....jinak ma Benitez šilenou smůlu, real v létě nenakupoval a tak hodně zraněných hráču jsem dloho neviděl....snad v zimě odejde Jese a přivedou nějakého útočníka, bohužel na real nemá ani náhod....a je hodně smutné když ho tam předtím musel dávat, ale místo něho při té marodce nema ani teď....takže k nadachazejicímu zápasu špatný, špatný špatný......navíc se potvrzuje co jsme říkal, už loni, že barca s neymarem a suarezem nestojí jen na messim

Reagovat
roberos

CR16 naprosto podprůměrný hráč - dostane prihrávku a hned ji vrátí ani se o nic nepokusí a když to x zkusil tak se mu ten obránce mohl klidně smát do huby: Real hraje vlastně o 10 lidech on je pro hru naprosto nulový - jen maže do šectnáctky a když k němu míč nepřiletí tak se vzteká. Já jsem v žádném týmovém sportu neviděl většího egoistu ! Píšu to tady už 2 roky že CR16 je sólista a teď mě i můj kámoš ( Realista ) dal za pravdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele