22. kolo
31.01.2016 12:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Levante UD 3:1

Sevilla zareagovala na včerejší výhru Athletiku a svého baskického soupeře v boji o pohárovou Evropu vyměnila v ligové tabulce na pátém místě poté, co na domácí půdě porazila Levante v poměru 3:1. Andaluský celek jako obvykle spasil jeho nejlepší kanonýr Kevin Gameiro, autor úvodní branky a jedné asistence.

Svěřenci Unaie Emeryho vedli již od první minuty, neboť Gameiro s ničím neotálel. Když pak francouzský útočník připravil druhý gól vicentemu Iborrovi, rovněž na samém počátku druhého poločasu, byla již Sevilla ve výtečné pozici k pohodlnému dohrání zápasu do vítězného konce. Hosté sice nakrátko průběh utkání zdramatizovali skrze snížení Giuseppe Rossiho, ovšem Jevhen Konopljanka v závěru znovu zajistil dvoubrankové vedení a poklidný zisk tří bodů.

Domácí potvrdili dobrou formu z posledních týdnů ostrým startem a prvním gólem hned po padesáti vteřinách hry. Tečovaný centr se dostal k neobsazenému Gameirovi, jenž stál ve správnou chvíli na správném místě a pohodlně míč zblízka zasunul do sítě. Divoký vstup do utkání málem pokračoval, když hned minutu nato mělo Levante blízko ke srovnání, když ránu José Luise Moralese z úhlu nezvládl brankáře Sergio Rico ukočírovat dle očekávání a míč se k jeho štěstí pouze odrazil od brankové konstrukce do bezpečí.

Sevilla se ještě v první půli pokoušela o navýšení náskoku a nescházelo jí k tomu daleko při další šanci aktivního Gameira. Ten se ocitl v úniku tváří v tvář Diegu Mariňovi po výtečné kolmici José Antonia Reyese, ovšem napálil pouze tvář hostujícího gólmana. V poločase tak svítilo na ukazateli skóre 1:0 pro domácí.

Stejně jako v první půli Levante vstup do zápasu po změně stran nezvládlo a hned v první minutě opět inkasovalo. Gameiro se tentokrát obsadil do role nahrávače, když nesobecky podsekl míč k nohám Iborry, jenž jednoduše doklepl celou akci do úspěšného konce. V pětapadesáté minutě sice hosté dostali znovu šanci na nečekaný zvrat, když Rossiho rána propálila Rica, ovšem patnáct minut před koncem učinil jakýmkoli pochybám o vítězi přítrž Jevhen Konopljanka. Ukrajinský reprezentant vyslal zpoza šestnáctky perfektní ránu pravačkou, která doplachtila až do horního růžku branky a upravil skóre na konečných 3:1 pro domácí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

FCS vyhrála doma posledních 9 zápasu. Na tom by nebylo nic zajímavého, kdyby všechny kurzy na domácí- tedy FCS byly vyžší , mj.porazili Barcelonu, Real. Proč nyní neprohrát , nebo alespon nezremízovat- aby to nebylo tak okaté s Levante??

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, snad nezaváháme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele