9. kolo
24.10.2015 20:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 5:0

Sevilla odpálkovala těsnou prohru s Manchesterem City ve velkém stylu, když v sobotní večer rozdrtila Getafe v poměru 5:0. O pohodové vítězství se zprvu postaral dvěma trefami Kevin Gameiro, na nějž po změně stran navázali Banega s Konopljankou a francouzský útočník ke všemu zkompletoval hattrick.

Getafe, které dohrávalo v desíti vinou dvou žlutých karet pro Carlose Vigaraye, muselo v druhé půli překousnout hned tři pokutové kopy odpískané v jeho neprospěch. Sevillští nepohrdli ani jediným a suverénním prvenstvím se posunuli na deváté místo v ligové tabulce. Madridský celek zůstává dvanáctý.

Jako by si svěřenci Unaie Emeryho vybili proti Getafe všechnu frustraci za dosavadní neúspěšnou novou sezonu a příkoří, jež si během ní museli vytrpět. Naposledy je navzdory kvalitnímu výkonu v Manchesteru připravil o jakýkoli bodový zisk v poslední minutě Kevin De Bruyne. Getafe jakožto tým, který letos doposud na půdě soupeře nevyhrál jediný zápas, představovalo ideálního protivníka na comeback. A to se nakonec i potvrdilo.

O poklidné poločasové vedení se postaral Gameiro, jenž v pětatřicáté minutě dorazil zblízka do odkryté sítě Banegovu ránu poté, co ji brankář Guaita nepovedeně vyrazil. Těsně před odchodem do kabin navíc francouzský forvard využil laxního bránění Getafe k tomu, aby si zpracoval Banegovu kolmici a neobsazený překonal Guaitu podruhé.

Pět minut po změně stran dostali domácí první z řady výhod pokutového kopu, když Vigaray ve vlastní šestnáctce stáhnul k zemi Konopljanku. Přestože mohl v tu chvíli Gameiro zkompletovat hattrick, přenechal roli exekutora kapitánu Banegovi, jenž nezaváhal. Dvanáct minut nato již však proběhla mezi oběma hráči zdvořilost znovu a Gameiro, jenž si druhou penaltu sám na nešťastníkovi Vigarayovi vymohl, vsítil svůj třetí gól večera.

Getafe pak v závěru ještě více znemožnil zakulacením konečného stavu na 5:0 Konopljanka, rovněž z pokutového kopu. Šanci navázat na svou nedávnou šňůru dobrých ligových výsledků (deset bodů z posledních čtyř kol) nyní Emeryho skvadra dostane na horké půdě Villarrealu. Getafe na tom není o nic lépe, v příštím kole totiž doma přivítá giganta z Barcelony.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele