2. kolo
30.08.2015 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Atlético Madrid 0:3

Atraktivní souboj dvou španělských reprezentantů v prestižní Lize mistrů skončil vítězstvím Atlética Madrid 3:0. Domácí Sevilla doplatila na neefektivitu v zakončení a musí zkousnout možná až příliš vysokou porážku. V dresu Atlética se trefili Koke, Gabi a v závěru přidal svou premiérovou trefu v novém působišti Jackson Martínez.

Šlágr kola začali lépe Sevillští, už ve 3. minutě vyslal na Oblaka štiplavou ránu z úhlu Coke, slovinský brankář však míč vyrazil na rohový kop. Hosté hrozili z rychlých průniků za obranu a jeden takový zakončoval i Fernando Torres v 17. minutě, ovšem Beto byl tentokrát na místě. Sevilla hnána domácími fanoušky měla mírný tlak, jenomže nedokázala své akce dotahovat do finální fáze. Až ve 32. minutě Andalusanům vyšla pohledná kombinace, na jejímž konci byla střela z velkého úhlu v podání Trémoulinase, dobře postavený Oblak ale jeho pokus vykryl!

Vzápětí se však důležitou první branku podařilo vsítit Atléticu, když Griezmann obětavě získal míč na hranici velkého vápna, se štěstím posunul balón před branku na volného Kokeho a ten přízemní střelou k tyči nedal Betovi žádnou šanci - 0:1! Atleti se ve zbytku poločasu zabetonovali na vlastní polovině a dobrou defenzivní činností nedávali soupeři příležitost k vyrovnání. Až v nastaveném čase nadějně vystřelil ze střední vzdálenosti Krychowiak, polský reprezentant ale zamířil jen do náruče připraveného Oblaka.

I po změně stran se Sevillští snažili držet míč a diktovat tempo, hned ve 47. minutě ale mohli Torres s Griezmannem potrestat velkou chybu v domácí rozehrávce. Francouzský forvard ale místo zakončení zvolil až příliš ochotný pád v pokutovém území. Utkání pokračovalo ve vysokém tempu, přičemž Sevillistas se krok za krokem posouvali blíže Oblakově brance, naopak Atlético spoléhalo na bleskové protiútoky.

V 57. minutě pálil z voleje z poza velkého vápna domácí Coke, na Oblaka si ale nepřišel. Tlak domácích se stupňoval a v 65. minutě se ve stoprocentní příležitosti ocitl Llorente, balón ale při střele z malého vápna poslal jen těsně kolem vzdálenější tyče! Hru poté přerušilo zranění domácího Carrica, jenž musel opustit hřiště na nosítkách a místo něj naskočil do hry v dresu Sevilly Kevin Gameiro. V 72. minutě hlavičkoval po rohovém kopu domácí Banega, míč však znova zamířil vedle branky hostů.

Svěřenci Unaie Emeryho si místy vypracovali až drtivý tlak, byli to ale paradoxně fotbalisté Atlética, kdo se v 78. minutě mohl radovat z gólu. Gabi dokonale využil zaváhání v koncentraci domácích hráčů při střídání Fernanda Torrese a překvapivou dalekonosnou střelou trefil místo, kam Beto nemohl dosáhnout - 0:2! Sevillistas i tak sympaticky pokračovali v dobývání branky Madridských, ale po obdržené brance jakoby se v nich zlomila vůle otočit nepříznivý výsledek.

Poslední hřebík do rakve domácích zabil v 85. minutě střídající Jackson Martínez. Osmadvacetiletý útočník, jenž na začátku sezóny přišel do Madridu z Porta, dostal ve středu hřiště před pokutovým územím Sevilly luxusní prostor k nechytatelné střele za záda bezmocného Beta - 0:3! Diego Simeone tak mohl hned na úvod sezóny slavit se svými hráči velmi důležité vítězství na hřišti nebezpečné Sevilly.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele