8. kolo
17.10.2015 18:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Sevilla FC 1:1

Sevilla pouze remizovala na hřišti Eibaru 1:1 a stále zaostává za předsezónními očekáváními. Domácí nabudil rychlý první gól Bastóna a ve zbytku první půle už favorita k ničemu nepustili. Sevilla se mohla prosadit po přestávce hned několikrát, ale za záda výborného Riesga propadla pouze střela Gameira v 71. minutě.

Eibaru skvěle vyšel úvod zápasu, už v 8. minutě totiž zahrávali domácí nebezpečnou standardní situaci po faulu Krychowiaka na Bastóna. K míči se postavil Berjón, jenž nastřelil míč do vápna a k hlavičce se ve vápně Sevilly prodral právě Bastón. Proti střele vytáhlého třiadvacetiletého útočníka neměl gólman Rico naději - 1:0! Andalusané se z obdržené branky dlouho vzpamatovávali, ale po půlhodině hry už podle očekávání dominovali na míči. Nic velkého ale hosté nevymysleli a pět a půl tisíce diváků na stadionu v Eibaru se bohužel nemohlo těšit ze vzrušujících situací.

Sevilla naplno zvýšila obrátky až po změně stran a v 54. minutě se do dobré pozice tlačil Iborra. Ten byl ve vápně povalen, nicméně sudí Munuera zůstal klidný. Opravdová gólovka v podání Emeryho svěřenců přišla ale až v 71. minutě a hned se z ní zrodila vyrovnávací branka. Iborra z pravé strany vápna nacentroval před brankáře Riesga, kde číhal připravený Gameiro. Subtilní francouzský útočník se před odkrytou brankou nemýlil a bez problémů snížil na 1:1!

Gameiro mohl dokonale otočit vývoj zápasu o pouhé dvě minuty později. Riesgo se však blýsknul hned několika výbornými zákroky a nadvakrát zlikvidoval dorážejícího forvarda Sevilly. Domácí strážce branky držel v závěru zápasu své mužstvo nad vodou a v 78. minutě zlikvidoval další dobrý pokus Ramiho. Sevilla gradovala svůj tlak, ale ani v poslední desetiminutovce se nedokázala gólově prosadit. Oba týmy se tak rozešly smírně 1:1. Eibar bodoval počtvrté v řadě, pro ambiciózní Sevillu je bod spíše ztrátou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele