28. kolo
06.03.2016 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SD Eibar - FC Barcelona 0:4

Barcelona v pohodě přejela Eibar a po výhře 4:0 rozšířila svou sérii zápasů bez porážky na neuvěřitelných šestatřicet utkání. Na Estadio Municipal de Ipurua se dvakrát trefil Messi a gólové zářezy zanamenali také Munir a Suárez. Barcelona jde za titulem, Eibar je i přes porážku na výborném osmém místě.

Katalánci to dnes v Baskicku neměli moc složité. Klid do jejich řad totiž přinesla už 8. minuta, kdy otevřel skóre Munir. Při bleskové akci Messi vysunul pěknou přihrávkou za obranu Suáreze, jenž z pravé strany naservíroval míč na zadní tyč, kde teprve dvacetiletý útočník doklepl míč do sítě - 0:1! Eibar tak musel od úvodu dotahovat, což plně vyhovovalo Blaugranas. První větší šnaci Eibaru měl na svědomí hlavičkující Ramis, Bravovu branku po centru z parvé však přestřelil.

Munir, jenž zaskakoval za vynuceně absentujícího Neymara, měl na kopačce druhý gól ve 32. minutě. Messi rodáka z Madridu vybídl ke skórování další krásnou přihrávkou do vápna, ale mladý forvard zvolil místo toho jen velmi nepřesnou přihrávku na Suáreze. V první půli byli domácí nejblíže vyrovnání ve 40. minutě, když si Busquets málem srazil míč do sítě po prudkém centru Escalanateho, balón ale jen za sborového zahučení celého stadionu proletěl okolo tyče.

Barcelona se tedy nemusela o své vedení strachovat, naopak svůj náskok stihla zdvojnásobit ještě před přestávkou. Ve 42. minutě vyrobili Baskové ve středu hřiště obrovskou hrubku, po které rozjeli rýchlý kontr Munir s Messim. Argentinský ostrostřelec se rozhodl k samostatnému průniku do vápna a pod nohami obránců zakončil přesně na vzdálenější tyč - 0:2!

V chladném a propršeném Eibaru sice domácí po změně stran překonali úvodní tlak Barcy, ale sami se k pořádnému ohrožení Bravovy svatyně nedostali. Domácí kouč Mendilibar byl z četných chyb svých hráčů hodně rozladěn a radost mu neudělala ani akce hostů ze 72. minuty. Ramis znova neuhlídal náběh Messiho a jeho centr z okolí malého pokutového území zblokoval nedovoleně rukou. Následnou penaltu Messi bezpečně proměnil střelou doprostřed branky - 0:3! Pro pětinásobného držitele Zlatého míče to byl v probíhajícím ročníku už pětatřicátý soutěžní gól.

Tečku za dalším povedeným zápasem udělal pro Katálance v 84. minutě Suárez. Ten po pasu Sergi Roberta ukázal, v čem je jeho největší síla. Ve vápně Eibaru si díky své dravosti pohrál hned s trojicí obránců, nasadil jesličky Capovi a tvrdou ranou z úhlu propálil Riesga - 0:4! V tabulce střelců nyní patří uruguayskému kanonýrovi druhá příčka, když o jedinou branku zaostává za Ronaldem. Barca si dnes znova upevnila vedení v tabulce a v příštím kole bude hostit Getafe.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš sem psát výsledek Atletico vs Real

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

copak messi,dnes jenom dva?to stačí?jako daňový zloděj jsi nebyl tak lakomý,tam jsi bral všemi dvaceti.polepšit!....tvůj stín ronaldo dal čtyři....a ty jen dva.....

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele