19. kolo
10.01.2016 18:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eibar válí a po výhře nad Espanyolem poskočil na šesté místo

Eibar protáhl svou vítěznou šňůru a poprvé ve své historii dosáhl na tři prvoligová vítězství za sebou. Nyní to "odskákal" barcelonský Espanyol, který se ze severu Španělska poroučí s prohrou 2:1.

Po čtvrthodině hry poslal domácí do vedení překrásnou trefou zpoza pokutového území Takashi Inui, ovšem hned záhy srovnal Joan Jordan. Vůbec první gól Espanyolu na hřišti soupeře po celých dvou měsících však na bodový zisk nakonec nestačil. Šestnáct minut před koncem totiž Eibar dostal výhodu pokutového kopu, kterou Borja Bastón chladnokrevně proměnil ve vítězný gól. Baskický klub tak v polovině soutěže zůstává ve hře o evropské poháry, neboť na šestou Sevillu nyní nabral náskok jednoho bodu.

Domácí byli v úvodu utkání lepším týmem a v jedenácté minutě neměli daleko k průlomu skóre. Borja Bastón ovšem po Inuiho pasu nedokázal svou střelu vtěsnat mezi tři tyče. Sám Inui tak čtyři minuty nato vzal vše do vlastních rukou a fantastickou křižnou ranou zpoza šestnáctky napálil míč do horního růžku. V minutě dvaadvacáté však bylo vyrovnáno. Joan Jordan se na hranici vápna pohotově uvolnil a s pomocí teče překonal brankáře Riesga. Šlo o jeho vůbec první zásah v Primera División.

V závěru poločasu mohli jít znovu do vedení domácí, jenže Lunův centr nedokázal Bastón ani z hloubi pokutového území přetavit v přesnou střelu a znovu minul. Po změně stran tak dostali příležitost strhnout zápas na svou stranu i hráči Espanyolu. V čtyřiašedesáté minutě se však Hernán Pérez mohl jen zoufale chytit za hlavu, neboť jeho krásná dalekonosná rána skončila smolně na tyči. Když pak na druhé straně zahodil vyloženou příležitost Sergi Enrich, zdálo se, že by zápas mohl skončit dělbou bodů.

To se však nakonec nekonalo, neboť šestnáct minut před koncem se Javi López podle sudího provinil ve vlastní šestnáctce nedovoleným zákrokem na Inuiho a nařízený pokutový kop si Borja Bastón již chladnokrevně pohlídal. Autor vítězného gólu mohl v závěru ještě vedení Eibaru pojistit, ale hostující gólman Pau López si s jeho ranou poradil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele