12. kolo
21.11.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sevilla FC 2:0

Real Sociedad se pod novým trenérem vzchopil a na svém hřišti porazil Sevillu 2:0. Andalusané nedokázali navázat na úspěch proti Realu Madrid a připsali si v součtu s Ligou mistrů již třetí venkovní porážku v řadě. San Sebastian díky gólům Agirretxeho a Prieta nabral kurz mimo sestupové vody, Sevilla zůstane ve středu tabulky.

Eusebio Sacristán prožil na lavičce Realu Sociedad skvělou premiéru. Proti do té doby jedinému letošnímu přemožiteli Los Blancos se modrobílí vytáhli, když na svého soupeře vlétli od první minuty. Drželi častěji míč a diktovali tempo hry, naopak pro Sevillu nezačal zápas nejlépe a už ve 21. minutě byl Unai Emery nucen střídat zraněného stopera Andreolliho. Italský obránce, jenž patří Interu Milán, si přetrhl achilovku a pokračuje ve zdravotních těžkostech, které jej provází celou kariéru. Emerymu bude chybět minimálně šest měsíců. Místo něj naskočil na trávník Kolodziejczak.

Celkově se v první půli na stadionu Anoeta diváci moc bavit nemohli, šancí bylo pomálu a první velké ohrožení branky navíc přišlo ze strany hostů. V 32. minutě napřáhl zpoza vápna Reyes a jen o malý kousek přestřelil. Ve zbytku poločasu tahali za delší konec Andalusané, ovšem k důležitému prvnímu gólu se nedopracovali.

Zato krátce po změně stran byli Sevillští krůček od vedoucí branky. Hned ve 47. minutě se ve vápně domácích dostal k odraženému míči Immobile a gólman Rulli musel vytáhnout fantastický reflexivní zákrok, aby pravačkou vytěsnil míč mimo nebezpečí! Zmařená gólovka mohla hosty mrzet v 56. minutě, ale také Sevillu v tu chvíli podržel její gólman, když se Rico krásně pověsil do vzduchu a efektně zneškodnil dělovku Prieta. Na opačné straně hřiště pak vzápětí jen těsně minul branku přízemní ranou Vitolo.

Nakonec to ale byli domácí, kdo se radoval z gólového úspěchu. V 73. minutě se Baskům vyplatila dravost v pokutovém území po rohovém kopu. Hostující Krychowiak nechtěně hlavou namazal zcela nehlídanému Agirretxemu, jenž z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Rica - 1:0! V 76. minutě hlavičkoval nebezpečně hostující N'Zonzi, ale míč o kousek přeletěl branku. To se už ale schylovalo k rozhodující brance domácích, kteří zvýšili na rozdíl dvou gólů. V 77. minutě Sevilla opět neuhlídala rohový kop a po další katastrofální hlavičce Krychowiaka uklízel míč za záda Rulliho Xabi Prieto - 2:0!

Real si v poslední desetiminutovce výhru pohlídal a s příchodem nového kouče konečně zvedl hlavu. Emery má naopak po vlně euforie z vítězného utkání s Bílým baletem opět o čem přemýšlet.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
RS

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Krausio_Real_M

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele