32. kolo
09.04.2016 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - FC Barcelona 1:0

Barcelona překavpivě ztratila všechny body v San Sebastianu a boj o titul tak dostává před koncem sezóny dallší zápletku. Baskům stačil k udolání úřadujících šampionů jediný gól Mikela Oyarzabala z kraje utkání. Náskok Barcy na čele soutěže se smrsknul na tři body, Real Sociedad se bodově dotáhnul na Malagu.

Do San Sebastianu nejezdí Barcelonští vůbec rádi. Na Anoetě totiž nevyhráli od roku 2007 a poměrně pravidelně zde mají problém vůbec bodovat. Katalánaský velkoklub tu dnes v La Lize prohrál počtvrté v řadě, čímž své prokletí v tomto baskickém městě znova potvrdil. Barcelona si tak po remíze ve Villarrealu a porážce v El Clásicu připsala další nelichotivý výsledek. Tři kola v řadě na ligové vítězství Barca pod vedením Luise Enriqueho ještě nikdy nečekala. Šest kol před koncem soutěže je bitva o titul stále otevřená.

Barca přitom nezačala špatně, když se nedlouho po úvodním hvizdu ocitl sám před gólmanem Munir. Rulli vša svou úlohu zvládl a barcelonského forvarda bleskovým výběhem vychytal. Už v 5. minutě ale udeřili domácí, když se trefil hlavou teprve osmnáctiletý mladíček Mikel Oyarzabal. Domácí odchovanec si naskočil na centr Xabi Prieta a krásným obloučkem překonal Brava - 1:0!

Barca po obdržené brance přidala a zmáčkla domácí u jejich branky, nicméně bušení do obrany modrobílých nepřinášelo kýžený efekt. Obrovskou šanci měl ve 34. minutě Arda Turan, k němuž se dostal odražený míč ve vápně a jeho pohotová střela pořádně zaměstnala gólmana Rulliho. Ten tečovaný míč s obrovským štěstím vyrazil rukou mimo nebezpečí.

Po změně stran pokračovala zvýšená aktivita hostujícího celku. Pomohl k ní příchod Iniesty, jenž po přestávce nahradil Rafinhu. Messi se pak krátce po přestávce právě po Iniestově centru ocitl nečekaně sám před Rullim, zády k brance ale nedokázal doklepnout míč mezi tři tyče. V 55. minutě na sebe vzal odpovědnost znova Iniesta, jenž napřáhl z dobrých daceti metrů a pořádně protáhl Rulliho, jenž tygřím skokem vyrazil míč na rohový kop. V 62. minutě pak kopal Neymar nebezpečnou standardku hned z poza šestnáctky. Nabízenou možnost ale nevyužil a poslal míč tesně vedle bližší tyče.

Další obrovskou příležitost spálili hosté v 74. minutě. Rakitič našel svělým centrem za obranu vysunutého Piquého. Ten sklepnul balón na nabíhajícího Messiho, jenž ovšem namířil svůj pokus pouze do míst, kam se natahoval nepřekonatelný Rulli! Argentinský forvard to na Rulliho vyzkoušel v 86. minutě hlavičkou, ani ta však domácího brankáře nezaskočila. A když nepadla vyrovnávací branka ani po Iniestově rychlé střele z vápna v samém závěru utkání, odjížděli Katalánci z Anoety se sklopenou halvou. Real Sociedad ubránil hubené vedení a slaví jeden z největších úspěchů v letošní nelehké sezóně.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
Assassin11

toto bude zase najťažší zápas vonku v celej sezone, však naposledy sme u nich vyhrali 06/07 0:2 potom 3 sezony nebol san sebastian v 1 lige a potom 5 sezon 4 prehry 10/11 - 2:1, 12/13 - 3:2, 13/14 - 3:1, 14/15 - 1:0 a jedna remíza 11/12 - 2:2, tak už by mali konečne zabrať a vyhrať tam

Reagovat
celeb

Ach jaj, prekliaty stadion zas, zrovna v najnevhodnejsej chvili. Tak snad do toho dame vsetko a aspon bod si odvezieme. Snad sa dobre investovane peniaze u rozhodcov zurocia a dostaneme 1-2 penalty spolu s cervenou kartou pre domacich, aspon nebude nuda v diskusii.

Visca el Barca!

Reagovat
remeslnik

Dnes nebude třeba investovat do sudích. Na Barcu nejsou nízké kurzy, tak vyhraje. Nebude to sice zase žádná hitparáda, ale vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Mit Suareze tak to mozna jeste otoci, ale takhle...Munir jako kdyby tam nebyl ani

Reagovat
remeslnik

Myslel jsem že to zvládnou ale s takovým "nasazením" a "chtěním" nemůžou vyhrát nic. A kdoví, jestli tu ligu vůbec vyhrají. Už i Mesič už neukázal skoro za celý zápas nic. Ostuda !!! Pěší fotbal bez nabízení se, ... díval jsem se současně i na Juve, tak to byloa je jiné kafé. Ani ten Suarez by to dnes nevytrhl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele