8. kolo
18.10.2015 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Atlético Madrid 0:2

Antoine Griezmann předvedl na stadionu Anoeta vítězný návrat, když hned na úvod první půle vsítil branku, která se později ukázala býti tou vítěznou. Atlético Madrid porazilo Real Sociedad 2:0 a nadále se drží na dostřel čela tabulky, kde na vedoucí trio Real Madrid, Celta Vigo, Barcelona ztrácí pouhé dva body. Sociedad, který utkání dohrával v devíti, naopak nadále visí nad zuby nehty nad pásmem sestupu.

Lepší entrée si francouzský reprezentant Griezmann snad ani nemohl představit. V osmé minutě si u středového kruhu vzal míč do své správy, fantastickým průnikem vpřed přešel přes čtyři bránící hráče a stylovým obloučkem zesměšnil i brankáře Rulliho. Nutno podotknout, že Griezmann jakožto bývalý hráč Sociedadu nijak bouřlivě neslavil, přestože by si takto úchvatný počin řádný projev radosti zcela zasloužil.

V závěru pak pojistil vedení hostí střídající Yannick Ferreira-Carrasco a frustrovaný Sociedad v té době přišel o vyloučené Reyese s Jonathasem, což ničí i jejich šance na nápravu mizerné situace v dalších kolech. Domácí kouč David Moyes se nyní rozhodně nemůže cítit pevný v kramflecích - média jej již spojují s možným návratem do Premier League, kde by se mohl ujmout kormidla tápající Aston Villy...

Nevýrazný vstup hráčů Sociedadu do zápasu podtrhlo fantastické Griezmannovo sólo a od té chvíle již svěřenci Diega Simeoneho první půli zcela kontrolovali. Po změně stran to již byla jiná písnička - Sociedad se oklepal a hosté se museli na výhru ještě pořádně natrápit. Asi nejblíže měl k vyrovnání deset minut před koncem David Zurutuza, ovšem jeho hlavičku zvládl na poslední chvíli odpálit do bezpečí Tiago Mendes.

S příchodem nastavení se domácí marně dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Jonathase přes stopera Gimeneze a Atlético takřka okamžitě z protiútoku udeřilo podruhé. Fernando Torres vybídl k samostatnému úniku střídajícího Ferreiru-Carrasca, jenž umně obešel Rulliho a poslal míč do prázdné branky. Šlo o Belgičanův vůbec první gól v novém dresu po jeho letním přestupu z Monaka.

Závěr rozhodnutého zápasu již přinesl jen chaos a vlnu červených karet. Za viditelnou frustraci, vyjevenou zblízka rozhodčímu, uviděl Jonathas de Jesús dvě žluté karty a obránce Reyes opustil trávník jen chvíli předtím.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele