16. kolo
19.12.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Sevilla FC 0:0

Konečné skóre tomu sice nenasvědčuje, ale diváci městského derby mezi Realem Betis a Sevillou byli svědky dramatického utkání. Oběma aktérům však scházela přesnější muška či obecně finální přípravná fáze, a tak se nakonec rozešli smírně s bezbrankovou remízou.

Sevilla, která do utkání vstupovala s vydařenou bilancí tří výher v řadě, měla vesměs herně navrch, avšak tuto převahu nedokázala zužitkovat. Zvláště Kevin Gameiro v několika slibných příležitostech selhal. Betis se dostával do zápasu čím dál více s postupem času, ale ani jemu se v zakončení příliš nevedlo a brankář Sergio Rico si během celých devadesáti minut sotva sáhl na míč. Perličkou je, že oba rivalové si toto střetnutí brzy užijí znovu, neboť byli proti sobě nalosováni do osmifinále ligového poháru, které proběhne v lednu příštího roku.

O tom, že půjde především o důraznou podívanou, kde si ani jedna ze stran nebude brát servítky, svědčil hned tvrdý zákrok Molinera na Trémoulinase ze čtvrté minuty, za nějž si domácí bek vysloužil žlutou kartu. První opravdová šance přišla v minutě jedenácté - Éver Banega vyslal do šance Gameira, jemuž se podařilo přelstít ofsajdovou past, avšak zakončení již francouzskému útočníkovi nevyšlo a Antonio Adán udržel čisté konto.

Jedinou odpovědí domácích byla Vargasova rána nazdařbůh, která Ricovu branku vysoko přeletěla. Sevillští zůstávali nebezpeční hlavně díky rychlým protiútokům a ve dvaatřicáté minutě bylo zapotřebí Cabrerova defenzivního zákroku na poslední chvíli, aby se Gameiro nemohl dostat do další dobré šance. Po rohovém kopu zase mohl hosty poslat do vedení stoper Kolodziejczak, jenže v klíčové chvíli skákající míč úplně minul.

Těsně před odchodem do kabin vzplanuly emoce na obou stranách včetně laviček, když se k zemi po nepřehledném souboji v houštině těl sesul Dani Ceballos. Poté, co si rozhodčí Clos Gómez zjednal pořádek, ještě mohl poslat Betis do vedení Rubén Castro, ale těsně minul. Po změně stran domácí pokračovali ve svém zlepšeném výkonu a tlačili svého favorizovaného soka čím dál více k vlastní šestnáctce. Přesto kýžený průlom skóre nepřicházel, hostující obrana totiž fungovala jako hodinky.

Napjatá atmosféra s postupem času houstla čím dál více a rozhodčí měl co dělat, aby si udržel utkání na úrovni i za cenu řady žlutých karet. O dramatický vítězný gól v závěru se z pohledu sevillských mohl postarat José Antonio Reyes z přímého kopu, který vybojoval Vitolo na střídajícím Didieru Digardovi, jenže ani tento střelecký pokus kroucený přes hráčskou zeď nakonec neměl naději na úspěch a zamířil vedle pravé tyče. Sevilla tak zůstává těsně pod pohárovými příčkami na sedmém místě, Betis je jedenáctý.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele