31. kolo
01.04.2016 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Getafe CF 2:0

Rayo Vallecano zvládlo páteční předehrávku na výbornou, když v malém madridském derby vyzrálo na Getafe v poměru 2:0. Domácí přitom celých pětasedmdesát minut hráli o desíti kvůli vyloučení Yoela Rodrígueze. Přesto se o góly postarali pouze Javi Guerra a Mikú.

Jak už to tak u derby bývá, utkání nabídlo celou řadu vyhrocených momentů a kromě Yoelovy červené karty padlo také hned devět žlutých. Rayo poslal do vedení již v patnácté minutě Guerra a i v oslabení pak domácí zvládali poměrně s přehledem kontrolovat tempo hry, což devatenáct minut před koncem potvrdil Mikú navýšením náskoku.

Svěřenci Paca Jémeze si tak připsali vůbec první vítězství po osmi zápasech a poskočili od svého pátečního soka i Granady na rozdíl tří bodů. Getafe naopak po další prohře zůstává v sestupovém pásmu a prodloužilo svou vlastní šňůru bez výhry na celých jedenáct ligových kol...

Pro Guerru šlo o jubilejní desátou trefu sezony, když se na přelomu čtvrthodiny hry prosadil z bezprostřední blízkosti. Ani ne minutu nato sice následovalo Yoelovo vyloučení za faul okořeněný příliš hlasitými protesty, ovšem Rayo utkání dominovalo i nadále. Poslední pětiminutovka první půle přinesla smršť žlutých napomenutí, která postupně vyfasovali Antonio Juan Rodríguez, Carlos Vigaray a Pablo Sarabia z řad hostí a také Raúl Baena jakožto zástupce Vallecana. A aby toho nebylo málo, krátce po změně stran se k provinilcům přidal i Juan Calá. V jednasedmdesáté minutě dodal domácím jistotu dvoubrankového náskoku Mikú, jenž z hloubi pokutového území vypálil přesnou ránu levačkou, a o vítězi zápasu již nebylo pochyb.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele