33. kolo
15.04.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Levante UD - Espanyol Barcelona 2:1

Levante doma porazilo Espanyol a alespoň na pár hodin se dostalo z posledního místa tabulky. Domácí dokázali otočit zápas po brzké brance Péreze. V dresu Valencijských se trefili Rossi a Medjani. Espanyol nevyhrál už tři kola v řadě a nebezpečně se přibližuje sestupovému pásmu, Levante naopak po sedmi kolech dalo v zápase více než jednu branku a vydřelo zasloužené tři body.

Espanyol si v této sezóně počíná daleko lépe než trápící se Lavante a úvod zápasu nazančoval, že si Katalánci odvezou ze hřiště do té doby posledního celku tabulky plný počet bodů. Už v 7. minutě totiž Victor Sánchez našel v obraně domácíh skulinu, skrze níž propasoval míč na nabíhajícího Hernána Péreze. Ten nabídnutou šancí nepohrdnul a sám proti gólmanu Mariñovi bezpečně proměnil - 0:1!

Naplněný stadion hnal své idoly okamžitě za vyrovnáním, to se ale podařilo až ve 23. minutě. Domácím pomohla standardní situace z pravé strany vápna Barcelonských. Exekuce přímého kopu se ujal Giuseppe Rossi, jehož střílený centr se štěstím propadl až za záda chybujícího brankáře Lópeze - 1:1! Zbytek poločasu vyplnilo spíše přetahování o střed hřiště a šancí bylo vidětjen pomálu. Za zmínku stojí snad jen dobrá příležitost Rossiho po rohovém kopu v 39. minutě, italskému útočníkovi ale míč v poslední chvíli utekl.

Po změně stran tak bylo utkání stále otevřené. Domácím se ze složité bitvy o střed hřiště podařilo vykřesat rozhodující branku v 66. minutě. Opět to bylo po standardní situaci, kterou tentokrát rozehrával Verdú. Na hranici ofsajdové linie si míč převzal Carl Medjani, jehož pohotvá rána zanamenal vedení Levante 2:1! Espanyol už do konce zápasu nezmobilizoval síly k vyrovnání a Valencijští i za cenu tvrdé hry a žlutých karet udrželi vedení a tím i naději, že jejich letošní boj o záchranu může mít ještě šťastný konec.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele