35. kolo
24.04.2016 18:15 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 2:2

Getafe nedokázalo navázat na čerstvé vítězství ze San Sebastiánu a na vlastním stadionu pouze remizovalo s Valencií 2:2. Madridský celek tak nadále zůstává uvězněn v sestupovém písmu, odkud na první nesestupové sedmnácté místo ztrácí před pondělní dohrávkou jeden bod.

Všechny čtyři branky padly během napínavé a divácky atraktivní druhé půle, v níž se nejprve ujali vedení hosté zásluhou Daniho Pareja, někdejšího hráče právě Getafe. Álvaro Medrán a střídající Stefan Scepović se pak sice postarali o obrat ve prospěch madridského klubu, jenže pozdní vyrovnání Paca Alcácera, rovněž bývalého hráče Getafe, nakonec znamenalo dělbu bodů. Za stavu 2:2 sice měl klíčový gól na kopačce domácí Abdoul Yoda, jenže trestuhodně minul.

O příjemný začátek zápasu z pohledu domácích se mohl postarat Medrán, jenže svou hlavičku z centru Pedra Leóna nasměroval vedle. Aktivní León pak měl průlom skóre na kopačce sám, ovšem jeho rána se ke smůle Getafe otřela pouze o břevno a vyklouzla ven zpět do hry. Místo toho se tak tři minuty po změně stran prosadil Parejo, jenž v osmačtyřicáté minutě rozehrál perfektně přímý kop. O okamžitou reakci se pokoušel další ranou León, i tentokrát neúspěšně. Přesto se domácí dočkali srovnání ještě do hodiny hry, neboť Medránova dorážka Gómezovy rány zaskočila brankáře Alvese, který si v tu chvíli prožil slabší chvilku.

Když se pak o další tristní zaváhání postaral i valencijský obránce Aymen Abdennour, rýsovalo se pro Getafe snadné otočení zápasu a zisk klíčových tří bodů v boji o záchranu. Díky zaváhání někdejšího stopera Monaka se totiž vyřítil do samostatného úniku Scepović, pro nějž nebyl větší problém uklidit míč za Alvesova záda podruhé.

Šest minut před koncem ale hosté přetavili svůj výrazný tlak ve vyrovnání, když se na pravé straně pokutového území prosadil střídající Álvaro Negredo a posunul míč směrem k Pacu Alcácerovi, jenž povedeným volejem do dolního růžku branky srovnal na konečných 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele