24. kolo
14.02.2016 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético díky brzké trefě Torrese veze z Getafe výhru 1:0

Fernando Torres si musel drahnou dobu počkat, než konečně prolomil trojcifernou bariéru, co se počtu vstřelených branek v dresu Atlétika Madrid týče. Po tomto úspěchu však španělský útočník hned v následujícím kole skóroval znovu a postaral se tak o klíčovou jedinou branku utkání v madridském derby proti Getafe.

Torres, jenž ani po návratu do svého mateřského klubu po neúspěšném angažmá v londýnské Chelsea nebyl schopen najít ztracenou formu, nyní vsítil dva góly v po sobě jdoucích zápasech poprvé po celých dva a půl letech. Atlético sice na jeho pohotovou trefu nedokázalo navázat, ale díky udrženému čistému kontu to nakonec svěřence Diega Simeoneho mrzet nemusí. Znovu totiž přeskočili Real Madrid v ligové tabulce a nadále to jsou především oni, kdo z druhého místa vyvíjí tlak na doposud suverénní Barcelonu.

Vše podstatné se událo hned v úvodu zápasu. Již v druhé minutě se totiž Torres dokázal zbavit bránícího hráče a vhodně načasovaným sprintem si počíhal na zadní tyči, kde k němu přistál centr Yannicka Carraska. Ani nátlak vyběhnuvšího brankáře Guaity jednatřicetiletého útočníka nerozhodil a hosté šli do vedení.

V třinácté minutě mohl Torres dokonce skórovat znovu, když jej vyslal do samostatného úniku Gabi, ale tentokrát svou ránu namířil vedle. Další slibná šance připadla Carraskovi po pasu Griezmanna, jenže pozorný Guaita zvládl zasáhnout a udržet svůj tým na dostřel. Getafe to však bylo platné - za celou první půli si domácí nevytvořili ani jedinou pořádnou šanci a ani po změně stran si nevedli o mnoho líp. Za zmínku stojí snad jen Verginiho nepřesná rána z šestašedesáté minuty, jinak si jako obvykle zodpovědná defenziva Atlétika vše bezpečně pohlídala až do samého konce.

V příštím kole čeká Simeoneho družinu o poznání těžší zatěžkávací test, neboť na stadion Vicenteho Calderóna totiž zavítá čtvrtý Villarreal. Getafe se pro změnu bude pokoušet odvrátit pátou porážku v řadě na hřišti zoufale posledního Levante.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Spise 0:1

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, popř.1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele