35. kolo
23.04.2016 20:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sporting Gijón 6:0

Barcelona rozstřílela Gijón 6:0 a i po tomto kole bude na prvním místě tabulky. Dnešní večer patřil na Camp Nou jednozančně Luisi Suárezovi, který slavil vstřelený gól celkem čtyřikrát a vyhoupnul se do čela tabulky střelců. Uruguayský forvard se trefil dvakrát z penalty a dvakrát ze hry, dvě další branky do sítě Sportingu přidali Neymar a Messi.

Barca dnes dala znova jasně najevo, že v žádném případě nevzdává boj o titul. Katalánci totiž v krátké době podruhé porazili exhibičním výsledkem mužstvo Primera División. Po výhře 8:0 v La Coruni dnes rozcupovali Sporting 6:0. Gólovou kanonádu načal už ve 12. minutě Lionel Messi. Argentinský útočník udeřil krátce po promarněné příležitosti hostů, když se k němu odrazil míč po nejistém zákroku gólmana Cuéllara. Messi se rychle zorientoval a hlavou poslal míč do odkryté branky - 1:0!

Sporting sympaticky útočil a ve zbytku první půle byl hostům důstojným soupeřem. A když hosté přežili i tlak Blaugranas ke konci poločasu, kdy nebezpečně atakovalo Cuéllarovu svatyni postupně kompletní trio MSN, mohli zasadit ránu svému soupeři i gijónští. Ve 44. minutě ale Piqué na hranici pravidla o hraní rukou vytlačil z brány střelu Haliloviče! Do kabin tak šli hosté za celkem přijatelného stavu.

Vše se ale změnilo po hodině hry. V 63. minutě totiž vygradoval tlak barcelonských, kteří do té doby zahazovali jednu velkou příležitost za druhou. Iniesta pronikl do vápna a pasem napříč pokutovým územím našel přesně nabíhajcího Luise Suáreze, který ranou k tyči načal svůj velký gólový večer. O deset minut později proměnil Suárez pokutový kop po ruce Canelly a stejnou disciplínu si zopakoval jen o další tři minuty později. Střídající Sanabria totiž ve vápně fauloval Neymara a sudí Clos Gómez nařídil druhý pokutový kop. Toho se znova s přehledem zhostil Suárez, který tak završil hattrick - 4:0!

O vítězi zápasu už nebylo nejmenších pochyb, nicméně domácí jako by potřebovali celému světu ukázat, že krátký výpadek formy z minulých týdnů byl jen přechodným stavem. V poslední desetiminutovce totiž ubohý Sporting znova zmáčkli na jeho polovině a výsledkem byla v 85. minutě další penata, kterou měl tentokrát na svědomí Vranješ.

Bosenský fotbalista po lehkém kontaktu s Neymarovým ramenem sledoval dokonale vyvedený pád Neymara a hodně se divil třetí nařízené penaltě i druhé žluté kartě. K míči se postavil sám Neymar, jenž ranou doprostřed brány zvýšil už na 5:0! Poslední hřebík do rakve oslabenému Gijónu zabil ještě v 88. minutě Luis Suárez. Ten stál na konci povedené kombinace svých spoluhráčů a po pasu Messiho uklízel míč na bližší tyč - 6:0! Suárez nastřílel neuvěřitelné čtyři branky ve druhém zápase za sebou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
Assassin11

ty si riadne trapný chudák s tvojim zaujatým každým tipom

Reagovat
valloire

valloire14.04.2016 14:26#

1-2

jj

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k losu je už krajně nepravděpodobné, že by Barca ještě ztratila.

Reagovat
Noustress

V 63. minutě totiž vygradoval tlak barcelonských, kteří do té doby zahazovali jednu velkou příležitost za druhou. Iniesta pronikl do vápna a pasem napříč pokutovým územím našel přesně nabíhajcího Luise Suáreze to ano našiel ho presne leda tak v offside

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele