19. kolo
09.01.2016 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Granada CF 4:0

Lionel Messi si dnes proti Granadě připsal svůj první hattrick v sezóně a především díky němu Barcelona svého soupeře jasně přejela 4:0. Jeden gól vstřelil Neymar a dvě gólové asistence zaznamenal Luis Suárez. Granada dnes neměla nárok. Blaugranas jdou minimálně na několik hodin na první místo.

Na Camp Nou to byla poměrně jednostranná podívaná. Zajímavostí byl ligový debut v základní sestavě Barcy pro Ardu Turana a Aleixe Vidala. Domácí dominovali od úvodního hvizdu a už po osmi minutách hry se dočkali prvního gólu, u nějž stál právě Turan. Turecký reprezentant si hezky zpracoval přihrávku Rakitiće a přesným pasem před branku Granady vybídl ke skórování Lionela Messiho. Argentinský ostrostřelec chytře tečoval míč mimo dosah gólmana Fernándeze a Katalánci rázem vedli 1:0!

Hosté vůbec nestíhali a hasili domácí ataky, seč jim síly stačily. Požár, který vznikl na jejich polovině ve 14. minutě, se jim už ale zdolat nepodařilo. Po bleskové akci dostal míč od Neymara ve vápně Luis Suárez, jenž okamžitě vrátil balón na nabíhajícího Lionela Messiho a ten už posouval míč do zcela odkryté branky - 2:0! Domácí hráli prim i v dalších minutách a přicházely velké příležitosti trojice barcelonských útočníků, ale míč už v síti neskončil. Zasloužil se o to velmi dobrými zákroky Fernández, jemuž pomohly i nepřesnosti domácích v zakončení.

Po změně stran si vzal slovo opět Messi, který se v 58. minutě ocitl na konci skvělé individuální akce Neymara. Brazilský rychlík se prosmýkl do vápna Granady a zakončoval přesně pod nohy Fernándeze. Za hostujícím brankářem jen zazvonila tyč a dílo tedy dokončil až Messi, který pohodlně nasměroval míč do sítě - 3:0! Argentinský mág ke svému pětadvacátému ligovému hattricku přišel dnes velmi jednoduše, nicméně do statistik se bude započítávat stejně jako ostatní. Na Cristiana Ronalda mu však v toto ohledu ale stále chybí tři tříbranková utkání.

O výhře domácích už nemohlo být sporu a jen se čekalo, kolik gólů ještě Katalánci svému soupeři nadělí. Ujala se však už jen jedna příležitost. V 84. minutě se dočkal sladké odměny za svou obětavou práci v celém zápase Neymar. Suárez vymyslel brilantní křižnou přihrávku přes celé vápno Andalusanů a za obránci se vynořil s míčem na noze Neymar. Třiadvacetiletý forvard si položil Fernándeze a ranou z bezprostřední blízkosti pod břevno dal konečnou podobu dnešnímu výsledku - 4:0! Barca má tak po osmnácti odehraných utkáních 42 bodů, Granada je se sedmnácti bodíky jen těsně nad hranicí sestupového pásma a bude čekat, jak si povedou její tabulkoví soupeři.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
Robík

Taky tak

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
vanGomm

Kurz na remízu je jak na basketbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad nám ještě zůstalo té správné herní nazlobenosti po tom masakru od Espanyolu a znovu naplno zabodujeme, body už musíme sbírat naplno pravidelně ,nebo se můžeme s titulem rozloučit.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona Granadu porazila v 11 z 12 posledních vzájemných ligových zápasů.

Granada v La lize vyhrála jen jedno z posledních 8 venkovních utkání.

Lionel Messi v La lize nastoupil proti Granadě 7x a vstřelil 8 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

A vysílají to na DigiSport 3 super

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele