16. kolo
19.12.2015 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Las Palmas 1:0

Utkání mezi Espanyolem a nováčkem z Las Palmas příliš fotbalové krásy nenabídlo a stejně tak bylo pomálu i gólů. Domácímu týmu nakonec k vítězství postačil jeden jediný, o nějž se v druhé půli postaral Felipe Caicedo.

Hosté šli do zápasu z pozice druhého nejhoršího týmu Primera División, ovšem v minulém kole si alespoň trochu zvedli náladu vítězstvím nad Realem Betis. Hráči celku z Kanárských ostrovů vstoupili slibně i do sobotního klání a Sergio Araujo přinutil brzy brankáře Pau Lópeze k prvnímu zákroku podvečera. Druhým hráčem, který si na domácím gólmanovi vylámal zuby, byl Figueroa Momo.

Postupem času se však barcelonský klub, který během týdne zvládl zápas ligového poháru s Levante, začal čím dál více dostávat do hry. Slibné delší držení míče završil zakončením Pape Diop, ale minul a stav tak nadále zůstával bezbrankový. Po změně stran si Espanyol zprvu zachoval svou vzrůstající výkonnost s postupem času, ovšem pokus Gerarda Morena byl na cestě do branky zablokován.

Pak se znovu dopředu pustili hosté. Aktivní Araujo se dostal k nadějné hlavičce gólových parametrů, ale López si v těžké chvilce poradil. Přesto šlo spíše o momentku v neustávajícím tlaku Espanyolu, který vyvrcholil v šestašedesáté minutě. Chvíli předtím ještě Moreno přestřelil a Sevillův přímý kop si na Javiho Varase v brance hostí nepřišel, avšak Caicedo již ano. Ekvádorský útočník si naběhl do pokutového území přesně včas na proměnění centru Javiho Lópeze v úvodní gól zápasu.

Caicedo pak mohl rovnou přidat i trefu číslo dvě, ovšem v samostatném úniku jakoby měl až příliš mnoho prostoru pro přemýšlení. Jeho váhavé rozhodnutí obejít vyběhnuvšího Varase se nesetkalo s úspěchem a dramatický stav s hubeným náskokem domácích tak nadále přetrvával. V závěru si však Las Palmas ani žádné větší šance nevytvořilo a naopak ještě mohlo inkasovat z kopačky Enza Roca. Tak jako tak hosté odjíždějí z Barcelony s nepořízenou a zůstávají nadále připoutáni v oblasti sestupu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele