38. kolo
15.05.2016 19:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - SD Eibar 4:2

Poslední kolo ligové sezony vyšlo v souboji dvou celků ze středu tabulky lépe domácímu Espanyolu, který si v zábavném utkání plném gólů poradil s Eibarem v poměru 4:2. O góly barcelonského klubu se postaralo duo Marco Asensio - Gérard Moreno, které si připsalo po jedné trefě v každém poločase, za hosty pouze korigovali Borja Bastón se Sergim Enrichem.

Oba týmy měly již delší dobu pojištěnou záchranu v nejvyšší soutěži a mohly tak hrát uvolněně pouze o svou čest a dílčí postavení v tabulce na přelomu třináctého a čtrnáctého místa. Jako první zahrozili hosté, ovšem dalekonosnou ránu Keka zvládl brankář Pau Sabata zpacifikovat a vedení se tak ujali barcelonští. V jedenácté minutě totiž Moreno doklepl zblízka míč do sítě po výtečné kolmici Víctora Sáncheze.

Eibar se snažil kontrovat dalšími střelami Keka s Adriánem, jenže místo vyrovnání se diváci dočkali navýšení náskoku domácích. Krátce po půlhodině hry totiž aktivní Moreno vybídl k zakončení Asensia, jenž z hloubi šestnáctky s přehledem zajistil Espanyolu dvoubrankové vedení v poločase. Domácí byli v tu chvíli při chuti a ještě do přestávky se měl brankář Irureta co ohánět, aby zastavil ránu Péreze.

Po změně stran se baskický celek usilovně pokoušel o návrat do zápasu. Adrián ještě se svou střelou zpoza šestnáctky neuspěl, neboť stejně jako Antonio Luna musel sklopit hlavu před zákroky Sabaty, avšak v sedmapadesáté minutě se Eibar přece jen dočkal zaslouženého snížení. Enzo Roco totiž fauloval ve vlastním pokutovém území Keka a nařízenou penaltu nejlepší střelec hostí Borja Bastón chladnokrevně proměnil.

Místo dramatu v závěru utkání se však konala další gólová sprška Espanyolu. Nejprve jen těsně neuspěl Pape Diop, avšak Asensio po další asistenci Víctora Sáncheze již se svou kroucenou ranou z šestašedesáté minuty uspěl. Vítěznou tečku pak deset minut před koncem přidal Moreno po přihrávce Asensia a Espanyol tak ani nemusela mrzet gólová hlavička Sergiho Enriche z devadesáté minuty, která upravila skóre na konečných 4:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele