23. kolo
08.02.2016 20:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 0:5

Real Sociedad si dnes připsal třetí výhru na hřišti soupeře v této sezóně, když deklasoval Espanyol na jeho půdě 0:5. Baskům skvěle vyšly začátky poločasů, v nichž nasázeli po dvou brankách. Jako první se trefil Jonathas a další góly vsítili Vela, Oiarzabal, Reyes a v samotném závěru zaokrouhlil skóre znova Jonathas.

Hosté začali utkání naprosto skvěle. Neuběhlo ani pět minut a už se měnilo skóre ve prospěch baskického celku. Na konci rychlé kombinace na polovině Espanyolu se po dlouhé přihrávce Carlose Vely ocitnul Jonathas. Brazilský forvard využil netaktického výběhu gólmana Arlauskise a lobem pohodlně otevřel skóre - 0:1! A pro Real pokračoval zápas ještě veseleji, když už v 8. minutě mohli hostující fotbalisté slavit podruhé. Tentokrát vyslal Rubén Pardo na zteč domácí svatyně Velu, jenž napodobil Jonathase a krásným lobem zvýšil už na - 0:2!

Hororový začátek se Espanyol snažil korigovat aktivnější hrou, ale k většímu ohroižení branky San Sebastianu se dostával jen těžko. Zato stále nebezpečný byl Real. Ve 25. minutě vyšel hostům další rychlý kontr a Jonathas měl na kopačce třetí gól svého celku, v dobré pozici ovšem branku minul. Ani pískot z tribun domácí fotbalisty nenakopl k soustavnějšímu tlaku, a tak si hosté nesli do kabin zasloužený dvoubrankový náskok.

Ten se jim podařilo rozšířit záhy po změně stran. Podobně jako na začátku celého zápasu byli domácí hráči mentálně asi ještě v šatně, neboť si znova nechali dát docela laciné branky. Nepomohla ani změna na gólmanském postu. Pau López kapituloval už v 52. minutě, kdy předvedl výbornou individuální práci Pardo, který ještě naservíroval míč pro nekrytého Mikela Oiarzabala, jenž měl před brankou už lehkou práci - 0:3! Další branku přidali hosté hned v 55. minutě a znovu u toho byl nezastavitelný Pardo, který svému týmu zajistil skvělými přihrávkami tři branky. Tentokrát našel po rohovém kopu přesně hlavu Diega Reyese, jenž skvěle našel nekrytý prostor u vzdálenější tyče - 0:4!

V Barceloně to začalo zavánět pořádnou ostudou a mnoho diváků raději zvolilo předčasný odchod do svých domovů. Už jen poloprázdný stadion tak sledoval první nebezpečnou akci domácích v 67. minutě. Střídající Burgui natáhl z poza pokutového území a Rulliho branku minul jen těsně. Zápas se už spíše dohrával, ale Burgui stále bojoval alespoň o čestný úspěch svého mužstva. K tomu byl blízko znova v 85. minutě, ale v poslední chvíli zasáhl už místo překonaného Rulliho na brankové čáře jeden z obránců! Naopak zmar domácích dokonal v úplném závěru utkání Jonathas, jenž využil chaosu před brankou Katalánců a tvrdou ranou procedil míč popáté do sítě domácích - 0:5!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele