28. kolo
07.03.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 2:1

Pondělní dohrávku osmadvacátého kola nakonec ovládl barcelonský Espanyol, který až v poslední čtvrthodině strhnul výhru proti Rayu Vallecanu na svou stranu zásluhou krásné trefy Hernána Péreze. Ze záchranářského souboje tak lépe vyšel tým, který měl již před zápasem výhodnější výchozí pozici.

Espanyol se sice ujal vedení již po deseti minutách hry, ovšem branku Abrahama Gonzáleze záhy stihnul umazat portugalský křídelník Bebé. Espanyol byl po většinu utkání lepším týmem a vytvořil si celou řadu slibných příležitostí, jenže druhý gól stále nepřicházel. Až sedmasedmdesáté minutě napřáhl paraguayský internacionál Pérez a vystřelil svému celku v čele s Constantinem Galcou veledůležité tři body.

Katalánský klub vkročil do večerního měření sil správnou nohou a přikoval Rayo na jeho vlastní polovinu po dlouhé pasáže první půle. Zasloužené vedení přišlo díky dobré práci Marca Asensia, jehož centr z levé strany zvládl ukořistit Abraham a přesnou ranou na přední tyč překonal brankáře Yoela. Do kabin se tak v poločase odcházelo za těsného vedení domácích.

Po změně stran Espanyol dominoval snad ještě více a kdyby v tu chvíli nasázel svému sokovi několik dalších branek, nikdo by neřekl ani popel. Asensio však nejprve příliš dlouho otálel se střelou, a pak v další šanci přepustil gólové zakončení Burguimu, který ale nepochopitelně minul. Za mizerné zakončení nakonec domácí potrestala kombinace arménského debutanta Arase Ozbilize s Bebém, kdy druhý jmenovaný zakončil rychlý protiútok přesnou křižnou ranou a srovnal na 1:1.

Rayo pak mělo dokonce několik pološancí na zcela nečekaný obrat skóre, avšak nakonec si zpátky do Madridu neodváží ani bod. Perfektně provedená rána z voleje v Pérezově podání totiž vrátila trumfy do ruky Espanyolu, který je již tentokrát neupustil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Aupa Rayo Tým se sympatickým fotbalovým projevem bude snad dnes i dobře bránit a získá v boji o záchranu tři body!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře bránit nevím, když má Rayo nejhorší obranu v lize 58 gólů......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele