34. kolo
19.04.2016 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:1

Espanyol remizoval s Vigem 1:1. Katalánci se pomalu blíží záchraně, Vigo podruhé v řadě bere bod a bude čekat, jak si povedou jeho konkurenti v boji o Evropskou ligu. Vše podstatné se odehrálo v první půli. Hosté vedli zásluhou Aspase, ale tlak Barcelonských v závěru prvního poločasu přinesl vyrovnání Asensia.

Espanyol se dostal do první gólové šnace už v 7. minutě. Důrazným napadáním vybojoval míč Abraham, který se pak řítil sám na gólmana Álvareze. Ten však bleskovým výbehem zachránil svůj tým a lapil míč do svých rukavic. Zápas nenabízel příliš šancí, ale gól se přeci jen urodil ještě před vypršením první půlhodiny hry. Orellana nacentroval do vápna Katalánců z pravé strany a míč těsně před brankářem Lópezem akrobaticky tečoval nohou Iago Aspas. Brankář Espanyolu už neměl šanci zaregovat - 0:1!

Modrobílí se po obdržené brance ujali iniciativy a ve snaze potěšit nepříliš zaplněný stadion dostali Celtu pod tlak. Ve 35. minutě zakončoval rychlý protiútok domácích Hernán Pérez, jenž ovšem tváří v tvář vyběhnutému Álarezovi napálil míč vysoko nad. O čtyři minuty později už se ale skóre měnilo. Ve 39. minutě nacentorval do vápna Galicijských Javi López, obrana hostů odvrátila míč jen na hranici vápna ke zcela volnému Marcu Asensiovi. Dvacetiletý záložník si balón ukázkově zpracoval a vypálil nechytatelně k tyči - 1:1!

Euforii ze závěru prvního dějství si Espanyol přenesl i do začátku druhé půle. Žádnou vyloženou příležitost si však domácí nedokázali vytvořit až na několik skrumáží před Álvarezovou svatyní. Naopak šestý celek tabulky s postupujícím časem převzal otěže utkání, ale více než nepřesnou Nolitovu hlavičku po dobrém centru Orellany vyprodukovat nedokázal. Body se tak na stadiónu Estadi Cornellà-El Prat po výsledku 1:1 dělily rovným dílem.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele