34. kolo
20.04.2016 20:00 CET
0 : 8
(0:2)

Reportáž

Barcelona v La Coruni zaválela a zůstává první

Krize? Jaká krize? Barcelon svou černou šňůru tří ligových porážek za sebou snad ani nemohla utnout rázněji - na půdě Deportiva la Coruňa totiž katalánský gigant zvítězil drtivě 8:0. Hlavním aktérem tohoto výjimečného večera se stal Luis Suárez, jenž vstřelil rovnou polovinu branek svého týmu a navrch přidal i tři další asistence...

Uruguayský útočník se dvakrát prosadil již v první půli a krátce po změně stran jej doplnil Ivan Rakitić. Suárez pak dokonal svůj hattrick, přidal ještě jednu trefu navrch a nakonec zařídil gól i Lioneli Messimu. Definitivní punc debaklu v závěru přidali svými góly Marc Bartra s Neymarem. Barcelona tak po sérii zaváhání opět zabrala a nadále tak má boj o titul výhradně ve svých rukou.

O perfektní start hostí do zápasu se málem postaralo duo Iniesta - Suárez, když druhý jmenovaný ze slibné pozice napálil boční síťku. Domácí gólman Manú se pak měl co ohánět, aby vytěsnil střelu Messiho, ovšem právě z následného rohového kopu se Barcelona ujala vedení. Rakitićův ostrý centr zapadl až k Suárezovi, jenž z voleje usměrnil míč do sítě. Depor měl ještě v tu chvíli dvě šance na návrat do zápasu, jenže Celso Borges v prvním případě svou ránu neukočíroval a v tom druhém ztroskotal na brankáři Bravovi, jehož navíc doplnil včasným blokem obránce Bartra. Trest přišel brzy nato, konkrétně ve čtyřiadvacáté minutě. Perfektní Messiho oblouček za obranu přetavil nabíhající Suárez v druhý gól večera a pro domácí již nebylo cesty zpět.

Druhý poločas byl již zcela jednostrannou záležitostí. Nejprve se po centru hyperaktivního Suáreze prosadil na zadní tyči Rakitić, pak uruguayský reprezentant díky dalšímu pasu Messiho skrze nohy bránícího hráče dokonal hattrick a záhy nadvakrát překonal bezmocného Manúa i počtvrté. Ovšem to nejlepší ještě mělo přijít. Suárez totiž neměl stále dost a skvostným uvolněním a vybídnutím Messiho k zakončení se postaral i o gól na "tenisových" 6:0.

Odevzdané Deportivo již jen přihlíželo nebývalému individuálnímu průniku Bartry, jenž nezaváhal a přidal se na střeleckou listinu večera. Poslední slovo si nakonec vzal Neymar, jenž opět těžil z práce Suáreze a na přední tyči svým prvním gólem v posledních šesti zápasech upravil skóre na konečný osmibrankový rozdíl.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj

Reagovat
valloire

přemejšlíš jestli mě to furt baví?

Reagovat
smazaný uživatel

tymy s podobnou formou.. uvidime.. jak to bude vypadat na hristi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 a titul pro REAL

Reagovat
smazaný uživatel

bohate by stacila remiza... neprohrajou prece 4 zapasy v rade... to uz historie asi ani snad nepamatuje (minimalne za posledni desitky let) ...uz ty 3 v rade se staly naposledy v roce 2003

Reagovat
smazaný uživatel

vsechno je jednou poprve, kdybych si nestal za tim ze proti svemu tymu nebudu nikdy vsazet tak by se tam ta jednicka treba za litr uplne nabizela ale tip 1:4

Reagovat
dextroza_m

Když už, tak Atletiku... Vždyť Real nemá lepší vzájemný zápas ani s jedním aspirantem na titul.. To by si opravdu vystřílel titul proti Getafe a spol... Stejně jak CRko zlatou kopačku.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

a proti komu si to vystrilel 4 golama Suarez ted? proti Deportivu... je to horsi jako Getafe?

nehlede na to.. te Messi kolikrat radeji ani nestrili... proste tohle jsou naprosto hrozny a nicnerikajici kevy

Reagovat
smazaný uživatel

brca už tento zapas vyhraje, ví že nesmí ztratit ani 1 bod.

0:3 2x Messi, 1x Suaréz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Zlomíme šňůru proher, vyhrajeme rozdílem třídy, zazáří Luis a nastartujeme sérii výher vedoucí k double! VISCA!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je takovej zapas, ze bud barcelonsti dostaj manitu, nebo ji sami daj

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, co je manita, ale máš pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele