7. kolo
02.10.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Getafe CF 0:0

Celta Vigo se sice může nadále pyšnit ligovou bilancí bez jediné prohry i po sedmém kole, ovšem domácí remíza 0:0 s Getafe je pro Galicijce přesto v prvé řadě zklamáním. Šlo totiž o promarněnou šanci alespoň na chvilku nakouknout na samotné čelo Primera División.

Je s podivem, že takto ofenzivně laděné utkání, kde si oba celky vytvořily řadu šancí a hned třikrát napálily brankovou konstrukci, skončilo bez branek. Získaný bod Celtu osamostatnil na druhém místě za vedoucím Villarrealem, který se zápasem k dobru drží jednobodový náskok. Getafe se drží o devět příček níže.

Jako první o sobě dali vědět domácí a snad nikoho by v tu chvíli nenapadlo, že se neujmou vedení. Nolito s Aspasem však výtečné formě navzdory ne a ne skórovat - buď šly jejich rány těsně vedle, anebo v jedenácté minutě orazítkoval druhý jmenovaný vzdálenější tyč. Za hosty decentně kontroval Álvaro Vázquez, ovšem další dva střelecké pokusy připadly znovu aktivnímu Nolitovi.

Vicente Guaita se měl v brance Getafe neustále co ohánět, a to i po změně stran. Tentokráte pokoušel štěstí Gustavo Cabral hlavičkou a posléze i Pablo Hernández, oba neúspěšně. Domácího gólmana Sergia Álvareze zase protáhl Álvaro Medrán. Rozhodnout mohl ve prospěch hostí Pablo Sarabia, jenže v zakončení selhal, a ani neměl štěstí v neštěstí, neboť Ángel Lafita nedokázal zužitkovat ani jeho pokažený pokus.

Naposledy Celta nedokázala na domácí půdě skórovat v dubnu proti Barceloně, a tak i nadále visel gól ve vzduchu. V šestašedesáté minutě byl blízko blizoučko opět Nolito, jenže mohl jen zoufale přihlížet, jak jeho rána končí na břevně Guaitovy branky. I s blížícím se závěrem hra neubírala na obrátkách a hrálo se nahoru-dolů. Šest minut po Nolitově smůle si mohli na nepřízeň štěstěny postěžovat i hráči Getafe, neboť Scepovićova hlavička skončila rovněž na brankové konstrukci. Když pak v závěru neuspěl ani střídající John Guidetti, musely se oba kluby smířit s tím, že v páteční večer jednoduše gól nedají a rozdělí si po bodu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele