15. kolo
12.12.2015 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 1:0

Celta Vigo si sice notně zkomplikovala situaci v zápase s Espanyolem brzkým vyloučením, ovšem navzdory oslabení dokázal galicijský celek vydřít cenné prvenství v poměru 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Iago Aspas.

Hříšníkem, co se předčasného odchodu z trávníku týče, byl Pablo Hernández. Celta pak musela dohrávat o desíti takřka celý druhý poločas, avšak zápas nakonec dovedla do šťastného konce a pokračuje v ambiciózní jízdě za čtvrtým místem v ligové tabulce.

Oba celky se zprvu spíše oťukávaly a naplno se do utkání ponořily až okolo půlhodiny hry. Theo Bongonda byl prvním, kdo se z řad domácích dostal do brankové příležitosti, avšak své zakončení poslal těsně vedle. Víctor Álvarez poté na opačné straně zahodil ještě lepší šanci, když zpětnou přihrávku Rafy Fuentese pořádně netrefil.

O průlom skóre se nakonec ještě do poločasu postaral domácí Aspas, jenž z poloviny hřiště prchnul obraně Espanyolu a povedeným obloučkem si poradil i s brankářem Pauem Lópezem. Na samém sklonku první půle Celta své vedení dokonce zdvojnásobila, ovšem Bongondovo přesné zakončení po centru Fabiana Orellany rozhodčí nanejvýš sporně neuznali kvůli postavení mimo hru.

Hned tři minuty po změně stran šla Celta zničehonic do deseti, Hernández se totiž neubránil srážce hlav s Pape Diopem. Hned chvíli nato mohl jednobrankový náskok pořádně zpohodlnit Aspas, jenže napodruhé v zakončení těsně neuspěl a napálil pouze brankovou konstrukci. V závěru se tak domácí museli spolehnout především na svého brankáře Sergia Álvareze, aby uchránil čisté konto a s ním spojené cenné tři body. Klíčový zákrok předvedl domácí gólman šest minut před koncem při hlavičce Railla.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele